Izrael. Teraszos műveléssel, árnyékolással, talajban vízelvezetéssel.  Magyarországon valamit végzetesen elszúrtunk. Ezek mennek
A képek nem Magyarországon készültek. Sajnos. 🌾🌾
A jóval szárazabb Izraelben, ahol negyed akkora területen, mint Magyarország, majdnem ugyanennyi ember él, mint mi.
Az ország egyrésze sivatagos, száraz, a Jordán folyótól körülölelt Galilea viszont vízgazdag, buzgárok, patakok, víztározók jelzik, itt az életet adó vízzel nagyon jól gazdálkodnak, beosztják, takarékosan öntöznek, a modern mezőgazdasági technológiákkal pedig a nővény gyökérzetéhez juttatják el a vizet. (Csöpögtetés, föld alatti öntözőrendszerek.)
Meg is terem minden, a kukoricától a banánig, a zöldségektől a pisztáciáig, narancsig, bizony, sokféle a mezőgazdasági hasznosítása az egyébként nem egyszerű terepviszonyoknak. A termelés a félsivatagos területek is hasonlóan folyik, teraszos műveléssel, árnyékolással, talajban vízelvezetéssel. 🌊🌊
🌾🌾Magyarországon valamit végzetesen elszúrtunk:
„A Qubiten korábban bemutatott előrejelzések szerint a jelenlegi vízgazdálkodási gyakorlat mellett a Kárpát-medence rövidesen Európa egyik legszárazabb régiójává válik. A már elindult folyamatot jelzi, hogy az idei, július eleji ivóvízkrízist átmenetileg sikerült ugyan enyhíteni, de az Alföld után szinte az ország egész területét durva aszály sújtja, a szántóterületek negyedén lábon sül meg az idei termés.”
Magyarországon a mezőgazdaság modernizációja elmaradt. A rendszerváltás utáni szűklátókörű politikai érdekek miatt, a magánzsebek hízlalásának és politikai klientúra építésnek céljából az országunk a zöldbárók prédája lett.
Pár éven belül porsivatag lesz az Alföld, dudvatenger, ahol a disznóparéj és az acat fogja magát csak jól érezni, mert értelmes vízgazdálkodási koncepció nélkül az idei nyár nem lesz szokatlan.