Skip to content

DVTK. A tájkerékpáros ob-n indultak a tájfutók

DVTK. A tájkerékpáros ob-n indultak a tájfutók

Július 23. és 24-én a Középtávú-, és a Rövidtávú Tájkerékpáros Országos Bajnokságon, Felsőörsön mérték össze tudásukat és állóképességüket a DVTK tájkerékpárosai, ahol öt érmet, köztük egy aranyat szereztek.

A tájkerékpáros ob-n indultak a tájfutók

A szombati nyitónapon, a középtávú bajnokságon a nyári forróságban, embert próbáló feladatnak ígérkezett a pályák teljesítése. Másnap viszont a délelőtti órákban lebonyolított rövidtávú versenyen valamivel alacsonyabb hőmérsékleti körülmények között szálltak harcba a diósgyőri indulók a dobogós helyezésekért.

A felnőtt nőknél középtávon Tamás Bianka a második helyen futott be mindössze 1:23 perces hátránnyal, a rövidtávú bajnoki címet azonban már ő szerezte meg 5:11 perccel visszavágva a Hangya SE előző napi bajnokának, dr. Fűzy Annának. A kiváló szerepléssel a két nap összetett elsőségét is a piros-fehérek sportolója gyűjtötte be, aki így ideálisan hangolt a közelgő korosztályos vb-re.

– A hétvégi eredmények bíztatók. Bianka felkészülése a szeptemberi U23-as Tájkerékpáros Világbajnokságra jó úton halad. A diósgyőri versenyző technikai felkészülésében egyébként maga a többszörös szenior tájkerékpáros világbajnok, dr. Fűzy Anna is részt vesz – értékelte a versenyző teljesítményét Debnár Zsuzsanna, a szakosztály technikai vezetője.

Az országos bajnokságon az ifjúsági fiúknál három érmet is szereztek a DVTK indulói. Tamás Bence mindkét nap dobogóra állhatott egy ezüst- és egy bronzérmet szerezve, míg Kapusztik Dániel középtávon lett harmadik bokasérülése ellenére.

A dobogós helyek mellett a felnőtt nőknél és a férfiaknál is pontszerző helyen értek célba a klub szenior versenyzői, Kardos Tímea és Viraszkó Zoltán, utóbbi éppen lemaradva mindkét nap a pódiumról.

Tájkerékpáros Középtávú Egyéni Országos Bajnokság*

N21E

Tamás Bianka 2. hely

Kardos Tímea 5. hely

F21E

Viraszkó Zoltán 4. hely

F15-17E

Tamás Bence 2. hely

Kapusztik Dániel 3. hely

Tájkerékpáros Rövidtávú Egyéni Országos Bajnokság*

N21E

Tamás Bianka 1. hely

Kardos Tímea 6. hely

F21E

Viraszkó Zoltán 4. hely

F15-17E

Tamás Bence 3. hely

Kapusztik Dániel 5. hely



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük