A Hirnök legendás szimata…  BARTA GÁBOR IS RINGBE SZÁLL

A 3-as körzet többek között magába foglalja Martinkertváros, Hejőcsaba és az Avas egy részét is. Az eddigi képviselő, Hegedűs Andrea áprilisban az Egységben Magyarországért országos választási listájának 36. helyén bekerült a parlamentbe, így a továbbiakban – összeférhetetlenség miatt – már nem tudja ellátni önkormányzati képviselői feladatait. A szeptember 25-re kiírt időközi választáson dől el, ki veszi át a stafétát a választókerületben. A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek közös önkormányzati képviselőjelöltje Sebe-Gazdig Judit már bemutatkozott. Szerda délután pedig hivatalossá vált, hogy a Fidesz azt a Barta Gábort indítja, aki korábban már (2014-től 2019-ig) betöltötte a körzet képviselői posztját.

– Negyedik generációs hejőcsbai család sarja vagyok, de a választókörzetnek nem csak ezen a részén mozgok otthonosan: sokat dolgoztam a Martinkertvárosban és a Népkertben, az avasi és belvárosi részeket pedig szerteágazó családi, valamint baráti kapcsolataim révén ismerem jól – fogalmazott Barta Gábor, akinek szlogenje: „közösen a fejlődésért”.

– Szerintem a fejlődésről nem csak beszélnünk kell. Úgy vélem, ez a városrész az utóbbi években mostohagyermekként volt kezelve, ez ellen szeretnék tenni – mondta.

Barta Gábort egyébként a Fidesz nem indította 2019-ben, a kormánypárt jelöltje akkor Gonda Erika volt, aki a választáson alulmaradt Hegedűs Andreával szemben.