Mészáros Lőrinc érdekeltségének már 13 milliárd jutott a még meg sem kapott uniós helyreállítási pénzekből

Mi történt a héten? Itt az Átlátszó heti hírlevele

Készítettünk egy Rezsikalkulátort, hogy olvasóink kiszámolhassák, mennyivel magasabb számlákat fognak fizetni augusztustól. Megmutattuk, hogy más európai országokban mennyi az áram és a gáz ára. Megnéztük a villánykövesdi szellemszállodát és a beregsurányi határvadász-toborzást. Kiderítettük, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének már 13 milliárd forintot ítélt oda a kormány a még meg sem kapott európai uniós helyreállítási támogatásból.

Kövess minket Facebookon!
Twitteren is ott vagyunk!
Instagramon is posztolunk!
A Mutyimondó weboldala

Számold ki, mennyivel fogsz több rezsit fizetni: itt az Átlátszó rezsikalkulátora

Kiszámolhatod, mennyivel növekedhet augusztustól az energiaköltséged. Kalkulátorunk a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), illetve a gázpiaci szereplő, a Smart Gas Consulting adatai alapján készült. Július 21-én frissítettük a kalkulátort az aznap bejelentett hivatalos számokkal!

Mészáros Lőrinc érdekeltségének már 13 milliárd jutott a még meg sem kapott uniós helyreállítási pénzekből

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének is megítélt a kormány 13,33 milliárd forintnyi uniós támogatást az EU-tól várt helyreállítási támogatásból. A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz célja, hogy beindítsa a gazdaságot a COVID-járvány után, és egy ellenállóbb, környezetbarát, digitális Európát hozzon létre. Ezt a pénzt azonban Magyarország még nem kapta meg, mert az egy éve leadott magyar Helyreállítási Tervet a mai napig nem fogadta el az Európai Bizottság.

Független médiát támogatni menő!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! Klikkelj! Köszönjük!

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

Ha még mindig olvasnál: 

Hitelből vesz plusz orosz gázt a kormány, 52 százalékos fizetésemelés 16 államtitkárnak – Elolvastuk helyetted a magyar sajtót, heti lapszemlénket idekattintva olvashatod

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked?

A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!

Ajánld barátaidnak is a Heti Mutyimondót!

Ők se maradjanak ki: az Átlátszó és az Átlátszó blogok heti legjobbjai egy csokorba gyűjtve. Itt iratkozhatnak fel a Heti Mutyimondóra:
http://eepurl.com/IJXE1 – és persze angol nyelvű hírlevél is van: http://eepurl.com/U1Q1j