>> Volt már, hogy említettem apósomékat, mint a fidesztálib legvérmesebb képviselőit.
Egy névnap, születésnap, karácsony, akármilyen ünnepről beszéljek, nem tudott úgy eltelni, hogy kb. 10 perc után ne ordította volna fröcsögő nyállal bele a pofámba, hogy mennyire hülye vagyok mindenhez, és mekkora libsi, és majd ő elmeséli az unokájának (a lányomnak) helyettem, hogy mi az igaz.
December 26-án van a kedves papa névnapja, nehéz kitalálni, hogy Istvánnak hívják. Cca. fél éve voltam náluk utoljára a névnapján, akkor kóstolt be úgy síkrészegen, hogy egyszerűen felálltam, megköszöntem a vendéglátást, és azóta a telefont nem veszem fel nekik. Pedig én csak a húsleveshez kértem csípős paprikát. Ott fogyott el a lendület, hogy a feleségem miatt megteszem, hogy udvariasságból részt veszek az ilyen állatságokon.
De ezt a döntésemet most felülbírálom.
Egy halál szarul szigetelt, a 70-es évek elején épült társasházban laknak. 3 szoba kettőjüknek, nyolcvan-valahány m2.
Az egész 4 db. FÉG típúsú, szerintem úgy 40 éves konvektorokkal fűtve, egy a konyhában, három a szobákban. A fürdőszoba villany-hősugárzóval vagyon ellátva.
Meg fogom látogatni idén, december 26-án.
Leülni sem fogok, csak egy kérdésem lesz, mielőtt elhúzok onnan a faszba az unokájával együtt: “Kicsit mintha hidegebb lenne, mint tavaly, a 140 nyugdíj nem fedi be, Pista bátyám?” <<<