Skip to content

Elindult a roham a szénért és tűzifáért

Elindult a roham a szénért és tűzifáért

Elindult a roham a szénért és tűzifáért

 

Több helyen elfogytak a készletek, és az utánpótlás is bizonytalannak tűnik.

Lerohanták a tüzéptelepeket a vásárlók szénért és tűzifáért – írja három város tapasztalatait összegezve a Telex. Győr, Szeged és Pécs környékén is többszörösére nőtt az érdeklődés a már amúgy is megdrágult tüzelő iránt a kormány szerdai bejelentése óta.

A legnagyobb győri tüzéptelep vezetője, Krafcsik Gábor a lapnak azt mondta, olyan roham van, amilyet csak egyszer látott harminc év alatt. Az még az ezredforduló előtt történt, mikor a hosszú, nagyon hideg tél miatt veszélybe került a szénellátás. Azt mondta,

„Akkor álltak sorba hirtelen ennyien a telepen. Szerdáról csütörtökre 350 százalékkal ugrott meg a forgalma. A roham pénteken is folytatódott.”

Az egyik, névtelenséget kérő Baranya megyei kereskedő arról számolt be, hiába drágult legalább duplájára a fekete szén, azzal hívogatják emberek, hogy „mindegy milyen áron, csak legyen. Félnek az energiaellátás alakulása miatt.”

A kereskedő azt mondta, ellátási problémák is vannak, most leginkább a kamionsofőrök hiánya miatt.

Szegeden két kereskedővel beszéltek, ahol az összes tűzifa elfogyott. Talán jövő héten kapnak megint fát, „ha sikerül beszerezni.” A fa ára is nagyot nőtt, az egyik kereskedő pedig további, jelentős drágulásra számít.

Egy harmadik arról beszélt, érdemes mielőbb beszerezni a télire való fát, mert szerinte hiány várható. A hazai gyorsan elfogy, külföldről pedig szerinte alig kapni tüzelőt. A győri Krafcsik Gábor is elképzelhetőnek tartja, hogy egy időre a tűzifa hiánycikk lesz.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2022.07.16. 16:44

    Köszönjük, Fidesz! Magyarország előre megy, nem hátra!

    6
    2
    • Névtelen
      2022.07.16. 18:44

      veletek debil kreténekkel (dk) mehet máshova?

      2
      9
      • Névtelen
        2022.07.16. 20:28

        Hagyd, a DöglöttKutya és hordája összesen nem rendelkezik annyi agysejttel, hogy felfogja, az ostoba EU, nomeg a parancsnokuk öngyilkos ostobasága miatt úgy kitoltunk az orosszal, hogy az röhög, mi meg beledöglünk.

        2
        6
  2. Névtelen
    2022.07.16. 19:12

    Én olcsó francia atomáramot akarok

    Közös az 58 atomerőmű blokk, nem?

    1
    5
  3. .-.. ..-. ... . ..-
    2022.07.17. 16:53

    Lehet még valahol teamécsest és virágcserepet kapni, vagy a németek – az EU és kormányuk tanácsára – felvásárolták mindet? 🙂 🙂 🙂

    1
    6
    • Névtelen
      2022.07.17. 17:02

      alavju néni meg és és és néniék már elvitték

      1
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük