Skip to content

12-13 forint lenne….RTL: A paksi áramtermelés elég lenne a lakossági felhasználóknak

12-13 forint lenne….RTL: A paksi áramtermelés elég lenne a lakossági felhasználóknak

RTL: A paksi áramtermelés elég lenne a lakossági felhasználóknak

A kormány nem válaszolt az RTL Klub kérdésére, hogy miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást.

A villanyáram esetében nem lett volna szükség feltétlenül a rezsicsökkentés kivezetésére, mivel a paksi atomerőmű termel annyi olcsó áramot, ami elég a lakossági felhasználóknak – idézi az RTL Klub Híradója a Portfolio szakértőjét. Weinhard Attila szerint a paksi áramtermelés az elmúlt években lefedte a rezsicsökkentés keretében eladott áram mennyiséget, ha pedig a mögöttes árakat nézzük, akkor a 11,5 forint körüli nettó termelési költség mellett 1 rezsicsökkentési számlákon.

A riport idézi az MSZP-t, amely szerint igazságtalan, hogy az árammal fűtőket sokkal nehezebb helyzetbe hozza a kormány döntése, megszólal a párt társelnöke, Tóth Bertalan, aki azt mondja, igazságosabbá lehetne tenni ezt a rendszert és elsősorban el kéne kezdeni az épületszigetelési programot, amire európai uniós források is lehetnek, amihez persze le kellene hívni az EU-s pénzeket.

A tévécsatorna megkérdezte a kormányt, hogy mit javasolnak azoknak, akik nem használnak gázt, illetve miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást, de nem válaszoltak nekik.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2022.07.16. 11:36

    Eddig még senkinek nem esett le hogy most veszik vissza a választás előtt szétosztogatott pénzeket. Komolyan gondoltátok hogy visszakaptok egy évi adót? Elhittétek? Fiatalok adómentessége sincs ingyen. A nyugdíjasokra is kell a pénz. A kedves fidesz szavazók miatt akiket megvettek most egy egész ország fog szívni négy évig legalább. De hát ilyen a magyar a saját anyját is eladná egy kis SZJA viaszatérítésért.

    8
    1
    • Névtelen
      2022.07.16. 19:06

      Eeegeen? Akkor ügyes ez a patás ördög. 😅😂😁🤣
      Bassza a csőrötöket, mi?

      „Dobrev Klára: Orbán Viktornak fogalma nincsen, hogyan kell …https://hang.hu › valasztas › dobrev-klara-orban-viktor…
      2022. febr. 15. — … kormányozni. Dobrev Klára „

      1
      2
  2. Névtelen
    2022.07.16. 15:59

    A Trójai falónak a faszáját! Azt!

    Atomenergia: 46,4%
    Fosszilis energia: 37,2%
    Megújuló energia: 14,7%
    Egyéb: 0,9%

    Egyéb ostoba polgárcukkoló marhaság? Na gondolkodjál, már ha van mivel.

    2
    3
    • Névtelen
      2022.07.16. 17:42

      Te hülyegyerek! Ha elolvastad volna rendesen, akkor talán észre vetted volna, hogy a LAKOSSÁGI fogyasztásról van szó! Az ipari nincs benne!
      Akkor kinek is kellene gondolkodni, orbán kutyája?

      6
      2
      • Névtelen
        2022.07.16. 20:21

        Aha, hülyegyerek. Ha lenne néhány agysejted, akkor elgondolkodhatnál azon, hogy a többiek mit csinálnának. A most divatos drótszamarakra szerelt dinamóval termelnének az iparnak áramot?
        Akkor jönne a vicsorgás, hőbörgés, toporzékolás, hogy tönkreteszik az ipart, mezőgizdaságot, nomeg a kicsike kis vállalkozócskákat.
        A Csótány akkor szervezhetne tüntikézést megint. Mindegy hogy miért, csak legyen.

        2
        5
        • Névtelen
          2022.07.17. 07:58

          Te agyatlan fideszfattyú! Ha nem tudsz szöveget értelmezni mi az apád f@szának tanultál meg olvasni? A propaganda böfögéseid pedig hagyd meg az síkhülye elvtársaidnak!

          2
          1
          • Aha!
            2022.07.17. 17:20

            Tudod mit, IGAZAD VAN! 🙂 🙂 🙂

            http://boldogsag.hu/wp-content/uploads/2017/02/Mester-mi-a-boldogs%C3%A1g-titka.jpg

            😛

            1
            2
  3. Névtelen
    2022.07.16. 18:44

    és német , osztrák erőmű árama mennyiért érkezik az 5 x 4kW-os klímádhoz.

    áramot adunk el, áramot veszünk is

    csak azok a fránya arányok

    2
    3
  4. Névtelen
    2022.07.16. 19:38

    Az RTL Klub a világ szerepeinek négyszeres végrehajtása után, a világ tisztítása és érzékenyítése után és tömeggyalázása közben, cigányokkal és szellemvilággal fókusz műsorai szerint való kivégző sorozata után még mindig Magyarországot követeli magának és a német központját a sátánjuknak.

    3
    4
    • Névtelen
      2022.07.17. 07:59

      Neked is a zártosztályon a helyed!

      4
      1
      • Névtelen
        2022.07.17. 12:47

        Vigyen, mert ahhoz egyik sem bátor, hogy a mészárosomat legyőzze és bezárja. Ünnepel Borsod 1997 óta a kormányával és a médiáival, hatalmas népünnepélyt rendezve, írásaim, mint világtörténelem ismétlésével a miskolci elmeosztályával, még a villanyt is ránk oltották az egyik üzletükben ismételve a Heti hetes ördögeinek az Új Bekezdés által kiadott könyvét, hogy halkabban pulzáljon a vér. Mert ahhoz bátorság kell, hogy leírjuk az áldozatról, megjelentessük, hogy ő az elmebeteg egyedül a világ-Magyarország skizopren tisztulói és Rákóczi tér váldozói között. Már győztek, Csernobil óta ismételnek Lévai forgószelet, olaszliszkai központtal, meg mindent, amit végrehajtottak, végtelen kitermelésével a borsodi névtárnak, a világ vonultatásával együtt. Ha lezárja azzal, hogy bevitet az elmeosztályra, tegye meg, hiszen Önök nagyon bátrak voltak mindig a semmiről sem tudó emberekkel szemben, nemcsak írásban és titkon a lakásban kell annak lenni, igazságban.

        1
        2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük