Leváltották. Egyelőre vége, Jakab üstökösszerű pályafutásának

Leváltották Jakab Pétert, a frakció vezetője Lukács László György lett.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja a pénteki ülésén Lukács László Györgyöt választotta meg a frakció vezetőjének, Brenner Kolomant általános frakcióvezető-helyettesnek, Sas Zoltánt pedig frakcióvezető-helyettesnek.

A párt azt írta a közleményében, hogy egyúttal szeretnék megköszönni Jakab Péter frakcióvezetőként végzett munkáját, az ő tevékenységére a képviselőcsoportban továbbra is számítanak.

Időközben egy rövid közleményt tett közzé Jakab Péter a közösségi oldalán, amelyben azt írja, hogy „a Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről, teljesítve a Fidesz vágyát. Ti azonban ne aggódjatok. Az igazság kimondásához, a kormányellenes küzdelemhez nincs szükségem titulusokra”.

Hozzátette, hogy a Jobbik merre tart, azt nem tudja.

Az áprilisi országgyűlési választáson nagyot bukott a Jobbik: mindössze 9 képviselője jutott be az Országgyűlésbe. Négy évvel ezelőtt még 26 jobbikos vehetett részt a parlament munkájában – ezzel ők voltak a legerősebb ellenzéki párt –, akik közül 17-en maradtak a ciklus végére. A választás után a Political Capital gyorselemzésében azt írta, hogy a Jobbik szavazóinak nagyobb része a Fidesznél vagy a Mi Hazánknál köthetett ki.