17 ezer milliárd forint rohad a magyarok bankszámláin, most kell lépni, minden nap számít

Jó tanácsok 400–420 közötti euróárfolyam, kétszámjegyű infláció és folyamatosan emelkedő kamatok mellett.

Az elmúlt tíz évben csak minimálisan csökkent a készpénzben, folyószámlákon vagy lekötött betétben álló vagyonhányad Magyarországon, és ennek most az infláció kárán sokan megihatják a levét. Minden eddiginél fontosabb diverzifikálni, azaz többféle pénzügyi termékben tartani pénzünket a 420 forint közeli euróárfolyam, az elszálló infláció és a folyamatosan emelkedő kamatok miatt.

A privátbankoknál pedig az aktív vagyonkezelés időszaka jön – írja a Forbes-hoz eljuttatott friss elemzésében Karagich István, privátbanki szakértő, a Blochamps Capital ügyvezetője.

Gondoljuk át!

Szerinte aki addig még nem tette, annak gyorsan és alapvetően át kell gondolnia a megtakarítási, befektetési politikáját azok közül, akik a párnaciha alatt vagy a folyószámlán őrzik megtakarított forintjaikat. Az elmúlt tíz évben csak minimálisan csökkent a készpénzben, folyószámlákon vagy lekötött betétben álló vagyonhányad Magyarországon, és ennek most sokan megihatják a levét.

„A 420 forint közeli euróárfolyam, az elszálló infláció és a folyamatosan emelkedő kamatok miatt minden eddiginél fontosabb diverzifikálni, azaz többféle pénzügyi termékben tartani pénzünket, devizanemek, befektetési eszközök szerinti vagy akár földrajzi diverzifikálást alkalmazva. Annál inkább jelentősége van ennek, hiszen a magyarok forintban kalkulált megtakarításai összességében rekordszinten vannak ugyan, csak éppen hatékonytalanul befektetve.”https://forbes.hu/penz/keszpenz-ongondoskodasi-ongyilkossag-karagich/?utm_source=Forbes+Espresso+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=17ce47b651-EMAIL_CAMPAIGN_5_19_2021_13_48_COPY_12&utm_medium=email&utm_term=0_5d6f550842-17ce47b651-56945581&ct=t(N_COPY_12)