Miskolc. Elhunyt Kormos Illés parókus. A gyászoló család kéri, hogy a virágra szánt összeget a Bizantinológiai Intézeti Alapítvány számlájára utalják

2022. július 3-án elhunyt Kormos Illés Ferenc parókus. Papi temetése július 9-én lesz a miskolci görögkatolikus székesegyházban.

Az elhunyt görögkatolikus áldozópapért, szerető férjért, édesapáért július 8-án 18 órakor gyászliturgiát és parasztászt tartanak a miskolci székesegyházban (Miskolc, Búza tér). Ugyanitt lesz július 9-én 9 órától papi temetése; közvetlenül utána pedig sírba tétele Irotán.

Koszorú elhelyezésére nincs lehetőség, csak egy-egy szál rózsa lehet a díszítés. A gyászoló család kéri, hogy a virágra szánt összeget a Bizantinológiai Intézeti Alapítvány számlájára (10402166-50526977-69711005) utalják, mely igen fontos volt Kormos Illés Ferenc számára.

Annak reményében, hogy az elhunyt „örvendező léptekkel megy be a világosságba”, kérik a gyászruha mellőzését.

„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam. Készen vár az igazság győzelmi koszorúja, amelyet azon a napon megad nekem az Úr, az igazságos bíró, de nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja eljövetelét.” (2Tim 4,7–8)

Forrás: Miskolci Egyházmegye