Miskolc. Emelni kell az Ellipsumban. Átlagosan 15 százalékkal

Kedvezményes bérletkonstrukció és új jegyárak a miskolci fürdőkben

 

 

A Magyar Kormány – a koronavírus miatt – az önkormányzati cégeknek, köztük a Miskolci Fürdők Kft-nek is másfél évig megtiltotta, hogy árakat emeljenek. A rendelet május végi feloldását követően lehet korrigálni az árakat a miskolci fürdőkben is.

 

Az elmúlt időszakban szinte minden sokkal többe kerül az üzemeltetést illetően: két-háromszorosára drágult az energia, megugrottak a bérköltségek is az idei, közel 20 százalékos minimálbér-, garantál bérminimum emelés  hatására, de minden más, a fürdőüzemeltetéshez nélkülözhetetlen anyagok, vegyszerek beszerzése is jóval drágább lett.

Archív. Ültetés Tapolcán

 

A fürdőket üzemeltető gazdasági társaság, július 1-től az Ellipsum Élmény és strandfürdőben, a Miskolci Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben – hasonlóan az ország többi fürdőjéhez – átlagosan 15 százalékkal kénytelen megemelni a belépők és bérletek árait.

 

A Miskolci Fürdők Kft. mind a három egységében egy új 5 alkalmas vagy 5 fő belépésére feljogosító kedvezményes bérletkonstrukciót is kialakított melynek bevezetése szintén július 1-től várható.