Az ünnepélyes fogadalomtételen az ezúttal élet- és vízimentés sportágban induló Jakabos Zsuzsanna, valamint az aerobikos Bali Dániel mondta az eskü szövegét.

Dr. Mészáros János miskolci ügyvéd, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, egyben a Világjátékokra utazó magyar csapat vezetője arról szólt, hogy az indulási létszámmal minden eddigi lehetőséget megdöntöttek, olyan társasággal utaznak el Birminghambe, amelyben benne van, hogy felülmúlja a wroclawi éremtermést.

– Ezúton is szeretném megköszönni a kormányzati támogatást, amelyből a sportolók fel tudtak készülni az eseményre – tette hozzá.

Magyarországot 17 sportágban 58 versenyző képviseli, a 11 napos multisporteseményen több mint 100 ország 3600-nál is több indulója vesz részt 34 sportágban. A július 7. és 17. között tartó Világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisportesemény is csúszott.

boon.hu