Nepálba is járatot indíthat a Wizz Air

Név szerint Ravi Chandra Singh nyilatkozta tele a nepáli sajtót a hírrel, hogy Abu-Dzabi bázisáról repül majd a Wizz ottani leánycégének gépe Nepálba szeptembertől. Ugyanakkor hivatalos bejelentés még nincs.

A Wizz terjeszkedési irányának ismeretében mindenesetre nem lenne annyira meglepő a járat, Abu-Dzabiból már pár hónapja bejelentették a szeptemberi indulást Sri Lankára, a héten pedig azt közölték, hogy Szaúd-Arábiába (Dammam) is repülnek – nem csak az emírségből, hanem Bécsből és Rómából is.

Nepálban a Wizz célpontja egy olyan reptér (Bhairahawa), amely most májusban nyílt meg a menetrend szerinti nemzetközi forgalom számára is. Eddig külföldről csak Katmanduba érkeztek járatok, igaz, köd miatt gyakran mentek kitérőre Bhairahawába. A helyiek nagy fejlesztést terveznek, az eddigi terminál marad a belföldi járatoknak, a nemzetközieknek új szárny épül.https://okosutas.hu/nem-semmi-nepalba-is-jaratot-indithat-a-wizz-air/?fbclid=IwAR0aXyb26IRGcnsFtptRzWm70vjGdnPHebh2Y7EYYU-oZVUd3ngwRJUHZ50