Skip to content

Megmagyarázta Répássy Róbert, miért maradhatott a letartóztatásban is a végrehajtók elnöke Schadl György

Megmagyarázta Répássy Róbert, miért maradhatott a letartóztatásban is a végrehajtók elnöke Schadl György

 

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője kérdezte írásban Varga Judit igazságügyi minisztert arról, hogy miért maradhatott letartóztatása és a korrupciós vádak ellenére is a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke Schadl György.

Varga Judit helyett azonban Répássy Róbert államtitkár válaszolt. Azt írta, hogy a hatályos jog szerint a MBVK elnökének tisztsége nem szűnik meg automatikusan a végrehajtói szolgálatból történt felfüggesztés eredményeként.

Az államtitkár felidézte, hogy a bírósági végrehajtásról szóló törvény rendelkezései alapján az MBVK hivatali szervének vezetője a szolgálatból azonnal felfüggeszti a végrehajtót, ha olyan közvádra üldözendő szándékos bűncselekmény miatt áll büntetőeljárás hatálya alatt, amely 5 évnél súlyosabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett. Schadlt pedig a végrehajtói szolgálatból felfüggesztette a kar, a felfüggesztés pedig az az annak alapjául szolgáló büntetőeljárás jogerős befejezéséig tart.

A törvény alapján a kar egyetemi jogi végzettséggel, jogi szakvizsgával rendelkező végrehajtó tagja elnökké megválasztható, kivéve, ha kari tisztségtől való megfosztás, vagy pénzbírság fegyelmi büntetés hatálya alatt áll – tette hozzá Répássy.

Schadl Györgyöt 2021 novemberében gyanúsították meg azzal, hogy lefizette az Igazsgáügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, Varga Judit tárcavezető akkori helyettesét, Völner Pált. Völner ügyvédje június 23-án Varga Judit igazságügyi miniszter kihallgatását indítványozta, mert úgy véli, hogy a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkár olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amelyekre csak volt főnöke tudna válaszolni.

A Schadl-Völner ügynek jelenleg tizenhat gyanúsítottja van, letartóztatásban ketten vannak, egyikük Schadl György. Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezik.https://hvg.hu/itthon/20220627_repassy_robert_schadl_gyorgy_igazsagugyi_miniszterium_volner_pal_vegrehajtoi_kar#rss

 

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2022.06.28. 08:25

    Fényezi a szart.

  2. Névtelen
    2022.06.28. 21:36

    Na ha meg tudta magyarázni, akkor jó, akkor nincs gond.
    Minden fasza, csak nagy a nép fantáziája.

  3. Névtelen
    2023.01.03. 20:35

    STOP & NO: APARTHEID ISRAHELL TERROR!!!

    Már eljött az idő Izrahell számára is, hogy államként a jog alanya legyen, és elszámoltathassák a népünk ellen elkövetett bűneiért” – jelentette ki Nabil Abu Rudeina, Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője.
    A Közgyűlésben 87-en szavaztak a határozat mellett, Izrael, az Egyesült Államok és 24 másik tagállam ellenezte, míg 53-an tartózkodtak.
    http://web.t-online.hu/apuska/media/5/04__Farizeus_bal_mix.mp3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük