Skip to content

Milánói hosszú hétvége barátnőknek

Milánói hosszú hétvége barátnőknek
Kikapcsolódás, szórakozás és kultúra. Ezeket kínálja Milánó, az elegáns olasz város, ami ideális helyszín egy csajos hosszú hétvégére.

Milánó belváros

Milánóban nem éri meg sokáig aludni, a helyiek sem szoktak délelőttig lustálkodni. Szombaton reggel érdemes kilátogatni a Viale Papiniano szabadtéri piacra, ahol rejtett dizájner kincsekre is bukkanhatunk a színes utcai standok kínálatában. A közeli kikötőben pedig zöldség- és gyümölcsárusok széles választékával találkozhatunk.

Romantikus csatornák, rejtett kertek

Innen tíz perc sétára található a Porta Genova városrész, ami ideális környék, ha ebédelni, kávézni szeretnék. Ám nemcsak ebédelni érdemes itt, hanem “csavarogni” is. Innen, vagyis a Porta Genova metróállomástól indul a híres Navigli, a milánói csatornanegyed. Az olasz város területét számos hajózható csatorna szelte át. Ezeket még a 12–16. században építettek ki, s rajtuk keresztül szállították például a pazar látványú milánói dóm építéséhez felhasznált márványelemeket.

Milánó Navigli, Darsena éjszaka

Bár a 19. században, az egyre hangsúlyosabb szerepet kapó vasútvonal miatt számos csatornát befedtek vagy feltöltöttek, azért néhány még ma is megmaradt a városban. Ilyen például az 1100-as évekből fennmaradt Naviglio Grande, amelynek nagy részét betemették ugyan, de egyes részein ma is járnak sétahajók. Igazán romantikus éke ez Milánónak, tele apró hidakkal, színes házakkal, és rejtett kertekkel.

Milánó – Naviglio Grande (fotó: Andrea Cherchi)

Erre járva érdemes útba ejteni a Vicolo dei Lavandai-t, ahol a milánói nők az 1950-es évekig mosták a ruhákat.

Milánó – Vicolo dei Lavandai (fotó: Andrea Cherchi)

Armani és művészet

A Porta Genova városrész közelében lévő Via Tortona, az itt fellelhető híres divatházakról ismert, de számos rejtett vintage butik, és kézművesek portékát árusító üzlet is várja a vásárlókat. A Tortona és a Bergognone utca kereszteződésében található az egykori ipari létesítményben álló Armani múzeum és kiállítótér, mely a Silos Armani nevet viseli. A több emeleten berendezett kiállításon Giorgio Armani régi és új kreációi kaptak helyet. És nemcsak a ruhákat csodálhatjuk meg, hanem a megalkotás folyamatához tartozó rajzokat, terveket, korabeli felvételeket, rövidebb filmeket is. Az Armani Silos szomszédságában található a kreatív művészeti tér a BASE, valamint Milánó egyik legújabb múzeuma, a MUDEC, melynek 2021-ben legjobban várt kiállítása a: “Disney – a Mesélés történetének művészete”.

Milánó – MUDEC

A festészet nagyágyúi

Ha eddig nem lettünk szerelmesek Milánó mesés városába, akkor a Pinacoteca di Brera Művészeti Múzeum meglátogatása után garantáltan szerelembe esünk. Úgy tartják, hogy ez az abszolút kihagyhatatlan program a városban, a művészetek kedvelői számára. Megnézhetjük itt Andrea Mantegna A halott Krisztus című festményét, Caravaggio mestermunkáját, Az emmausi lakomát, Raffaello alkotását a Mária eljegyzését, de számos Rembrandt-, Rubens- és Tintoretto-festmény található még a múzeumban.

Milánó – Pinacoteca di Brera

A Brera környékét macskaköves, keskeny sikátorok alkotják, ahol megannyi kávézó és virágbolt, na meg egy gyönyörű Botanikus Kert is található. Ideális hely ez egy kiadós reggelire, vagy korai vacsorára!

Milánó a Brera környéke

Bevásárlás akciókkal

dóm és a Piazza della Scala elengedhetetlen látványosság, ha Milánóban jár az ember, de sokan látogatják meg a közeli Corso Vittorio Emanuele sétálóutcát is, ahol a világ legnagyobb márkáinak üzletei találhatóak.

A milánói dóm

A San Babila városrészben lévő bevásárlóutcán, és a via Montenapoleone környékén kialakult divatnegyedben számos üzletben várják a vásárlókat kedvezményes áron elérhető, divatbemutatókon feltűnt ruhákkal.  Ha pedig nemcsak vásárolni és próbálgatni szeretnénk a ruhákat, hanem tanulni is akarunk róluk, akkor irány a környéken álló Palazzo Morando, ahol ikonikus divatkreációkat, valóságos műalkotásokat, és azok háttérinformációit ismerhetik meg a divat szerelmesei.

A Palazzo Morando Milánóban

A belváros forgalmas utcáin haladva, vagy a sárga metrót használva, eljuthatunk a Porta Romana-hoz, ahol borozók, kávézók és éttermek találhatóak. Kedvelt környék ez a helyi diákok, és kreatív művészek körében. Ha vonattal érkeztünk Milánóba, vagy vonattal mennénk tovább egy másik olasz városba, akkor a Központi pályaudvaron várakozva, látogassunk el a háromszintes, hatalmas könyvesboltba, ahol természetesen számos idegennyelvű könyvet is találunk, valamit több butikot és éttermet is.

További hasznos információk a milánói utazásodhoz: Yesmilano.ithttps://nlc.hu/szabadido/cikk/milano-hosszu-hetvege-utazas/



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük