Michel O’Leary vezérigazgató egy interjúban többször is idiótának nevezte Nagy Mártont

Michel O’Leary vezérigazgató egy interjúban többször is idiótának nevezte Nagy Mártont és az adóját.

A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely kikérte magának ezt a ,,kocsmai stílust”, és arra bíztatta a magyarokat, hogy ha a Ryanair nem hajlandó benyelni a különadót, akkor inkább válasszák a konkurenciát.

O’Leary ezt már nem hagyhatta szó nélkül, és az Euronewsnak adott exkluzív interjújában fakadt ki. Mint mondta:

Az elmúlt két évben a Ryanair mintegy másfél milliárd eurót veszített. Idén márciusban közöltük a 2021-es adatokat, eszerint 350 millió euró volt az éves veszteség. A másik fapados légitársaságnak, a WizzAirnek pedig 650 millió, szóval a két legnagyobb Magyarországon működő légitársaság összesen egymilliárd eurót bukott mindössze 12 hónap alatt. És ekkor gondolta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úgy, hogy ideje megadóztatni minket.

Ez őrület. Most ő vagy egy komplett idióta vagy nem érti a közgazdaságtant.

Az interjú egy későbbi pontján pedig még tovább ment:

Nem elég, hogy ezek az idióta miniszterek azt akarják, hogy az emberek több adót fizessenek, de még arra is ösztönzik őket, hogy egy drágább légitársaságot válasszanak. A Ryanair képes volt folyamatosan növelni utasszámát, így Budapest, sőt egész Magyarország legnépszerűbb légitársasága lett, kizárólag azért, mert olcsóbban adta a jegyeit.

“Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak.”