Várandós nőt tepert a földre és próbált megerőszakolni egy katona Miskolcon

 

„Csak a lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg a 25 hetes terhes feleségem azt, hogy megerőszakolja egy férfi június 20-án” – mondta a Blikknek a férfi.

„Miközben a férfi próbálta a nejemet leteperni, sikerült neki a segélyhívót felhívnia a telefonjáról. A készüléket azonban kicsavarta a támadó a kezéből, majd attól megijedve, hogy elkapják, elrohant a nála lévő hátizsákkal együtt. Ezt követően a feleségem, akin hámsérülések keletkeztek – a nyakán látszódtak a fojtogatás nyomai – cipő nélkül lerohant a buszmegállóhoz, ahol az egyik várakozó telefonjáról hívta ki a rendőrséget” – tette hozzá a férfi, aki megerősítette a lapnak, hogy a magzatnak nem esett baja.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy 35 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. június 20-án 17 óra körül Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követni kezdett.

„Amikor a nő a lépcsőn megállt, a támadója mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni” – áll a rendőrségi közleményben.

Amikor a nő mégis kiabálni kezdett, a férfi avart tömött a szájába, majd megkísérelte a nemi erőszakot. A nő azonban folyamatosan ellenállt és sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, elvette a nő telefonját és táskáját, és elfutott. A telefont és a táskát később eldobta – írják.

A miskolci rendőrök már másnap elkapták. A rendőrség a férfi előállítása után megállapította, hogy az eljárás folytatására nincs hatáskörük, ezért a nyomozást áttették a nyomozó ügyészségre. A Blikk információja szerint a férfi szerződéses katona.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd a mai napon gyanúsítottként hallgatta ki és kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény gyanúját közölte vele. A férfi panasszal élt a gyanúsítás és az őrizet ellen és mindent tagadott.

Az ügyészség – tekintettel a cselekmény tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra figyelemmel, hogy a terhelt jelenléte az eljárási cselekményeken biztosított legyen – indítványt tesz a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatására.