Putyin miatt.  Amikor Szántó Rita sajtófőnök téved

Megkérdeztük a Városházát, miért büdösítenek, pazarolnak, amikor Putyin miatt takarékoskodni kellene az üzemanyaggal, miért zavarják a lakók életét. Cikkünk itt.

https://www.eszakhirnok.com/2022/06/17/miskolc-kerem-tajekoztatasukat-mi-ertelme-van-reggel-630-kor-benzines-lombsepruvel-lefujni-a-fakrol-

Tisztelt Eszakhirnok.com

Kérdésére küldjük a választ:

A futópálya takarítását a Városgazda munkatársai hétfőn, szerdán és pénteken a reggeli órákban végzik. A projekt leírásának eleget téve szükséges rendszeresen takarítani a futókört.

Miskolc zöldterülete hatalmas, ezért előre megszervezett ütemterv szerint dolgoznak a Városgazda kollégái. A takarítást lombseprűvel is lehetne végezni, de a projektnek megfelelően lombfúvót kell használni.

A Városgazda a gépparkját folyamatosan fejleszti, legutóbb öt új, modern fűnyírótraktort sikerült beszerezni. De lombfúvóból jelenleg csak benzines áll rendelkezésükre, akkumulátoros eszköz egyelőre nem. Tekintettel az állományok csökkenésére, nem lenne arra lehetőség, hogy több ember lombseprűvel végezze a takarítást, a benzines lombfúvóval viszont időhatékonyan lehet elvégezni ezt a munkát.

Az eszakhirnok.com megszerezte a Népkerti futópálya részletes takarítás-technológiai utasítását. Ebben szó sincs fújásról, sőt:Fotó.  A futás szerelmesei. Miskolc archív