A spanyol Pablo Picasso a világ képzőművészetének egyik leghíresebb alakja volt. Nyugodtan mondhatnánk hírhedtnek is, hiszen az 1881-ben született avantgárd művész életét szinte folyamatosan körbelengték a botrányok.

Nem volt magas (mindössze 163 centis), de illett rá a mondás, miszerint kis ember nagy bottal jár. A férfiassága méretéről nincs megbízható adatunk, ám nagyon árulkodó, hogy az alacsony, és – valljuk be – nem túl vonzó külsejű férfira még idős korában is ragadtak a nők (92 évesen hunyt el).

Picasso büszke volt arra, hogy rengeteg szexszel és vörös borral tartotta karban magát. Olyan nőkkel is lefeküdt, akik nemcsak a lányai, de akár az unokái lehettek volna. A hölgyek egyszerűen nem tudtak ellenállni a megbabonázó tekintetének és karizmatikus személyiségének.

 

„Én kielégíteni nem tudom” – Móricz Zsigmond nyíltan vállalta a bűnös viszonyt nevelt lányával

„Én kielégíteni nem tudom” – Móricz Zsigmond nyíltan vállalta a bűnös viszonyt nevelt lányával

Olvass tovább…

 

A festő kétszer nősült, de a nejei mellett is folyton tartott szeretőket, sokszor egész háremet. Tudott nagylelkűen bánni a nőkkel, ugyanakkor sokszor kínozta is őket. Egyik kedvenc „fegyvere” az volt, hogy szex közben nem engedte orgazmushoz jutni a partnereit. A nők a szenvedés gépezetei – fogalmazta meg ezt talányosan.

Az egyik első híres szeretője Fernande Olivier volt, akivel 1904-ben ismerkedett össze. Előbb modellként alkalmazta, aztán hamarosan le is feküdtek egymással. Mivel mindketten őrülten féltékeny természetűek voltak, nem volt ritka a kiabálás és az erőszak sem a kapcsolatukban.

Picasso 1927-ben a mindössze 17 éves Marie-Thérèse Walterrel kezdett szerelmi viszonyt. Olgának, az első feleségének el kellett néznie, hogy a lánynak éppen velük szemben bérelt lakást a festő, sőt még a nyaralásaikra is velük tartott. Míg az asszony a fiukkal játszott a tengerparton, addig a férj Marie-val szexelt valahol.

 

Szaftos részletek szivárogtak ki, így zajlottak Berlusconi bunga-bunga szexpartijai

Szaftos részletek szivárogtak ki, így zajlottak Berlusconi bunga-bunga szexpartijai

Olvass tovább…

 

A művész egyik legnagyobb szerelme és múzsája a fotográfus Dora Maar volt. Picasso megőrült a barna hajú francia nő csábító, mazochista természetéért. Mellette persze Marie-t sem hanyagolta el, de ezen már nem kell csodálkoznunk.

Picasso a hetvenet is betöltötte, amikor még mindig zavarba ejtő szobrokkal ajándékozta meg szeretőit. Az alkotások egy aprócska férfit ábrázoltak óriási fallosszal, ha pedig valaki egy arany hímveszőt kapott a mestertől, akkor az már nem térhetett vissza hozzá, ez volt az „elbocsátó, szép üzenet” a részéről.

A művész mindig is óriási szexuális étvággyal rendelkezett, és nem tudott betelni a nőkkel. Ez talán a gyerekkorára vezethető vissza, a szüzességét ugyanis 13 évesen vesztette el, apja vitte el magával először egy bordélyházba.