Miskolc megye jogú város alpolgármesterét, Szopkó Tibort, Kovács Zsolt parlamenti képviselőt… Ezek mennek
A Miskolci Zsidó Hitközség 2022 június 19-én, 5782. Sziván 20-án tartotta mártír megemlékezését. Markovics Zsolt,közösségünk főrabbija köszöntötte a megjelenteket. Miskolc megye jogú város alpolgármesterét, Szopkó Tibort, Kovács Zsolt parlamenti képviselőt, Fedor Péter atyát és Kondás Miklós igazgató urat, a Görögkatolikus egyház képviseletében, Hunyadi László tanár urat, Izrael állam tiszteletbeli konzulát, Gecse Attila református lelkészt, Pusztai Miklóst, a Magyar ellenálók és Antifasiszták szövetségének alelnökét, közösségünk elnökét Deutsch Miklós urat, a megjelenteket és azokat a túlélőket, akik megtiszteltek jelenlétükkel.
Elsőként Szopkó Tibor alpolgármester mondta el emlék beszédét, majd Gecse Attila lelkész úr megható gondolatai következtek. Ezt követően Anatolij Klavisznki a Hunyadi téri zsinagóga kántorának gyászéneke következett, majd főrabbink mély és megható beszédét hallhattuk. Kántor úr él mólé ráchámimja után a megemlékezés közös kádissal és az emlék kövek elhelyezésével zárult.
Köszönjük az elhangzott beszédeket, köszönjük hogy az ország különböző részeiből eljöttek, köszönjük közösségünk tagjainak, hogy ennyien megtiszteltek a jelenlétükkel. Köszönjük mindenkinek az előkészületekben végzett munkáját.
Deutsch Miklós Markovics Zsolt
Elnök főrabbi
Miskolc, 2022 június 19.
5782 szivan 20.