Skip to content

A magyarok többsége fegyvert fogna, ha megtámadnák Magyarországot

A magyarok többsége fegyvert fogna, ha megtámadnák Magyarországot

Viszont tízből nyolcan nem harcolnának, ha Magyarország támadna meg egy másik országot. Több Fidesz-szavazó fogna fegyvert, mint az ellenzéki szavazók.

Tízből hat magyar, a válaszadók 62 százaléka harcolna a hazája megvédéséért, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország – derült ki a Publicus Intézet május 26-30. között, 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásából. A válaszadók harmada (35 százalék) azonban inkább nem fogna fegyvert ilyen helyzet esetén.

A válaszok alapján kiderült: ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazája érdekében. A válaszadók némileg kevesebb mint fele (45 százalék) azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

Amennyiben Magyarország megtámadna egy másik országot, akkor tízből nyolc (83 százalék) válaszadó inkább nem harcolna egy ilyen háborúban. Ha egy ilyen konfliktusra kerülne sor, akkor csak minden tízedik (10 százalék) válaszadó fogna fegyvert.

A felmérésből kiderült az is, hogy

a Fidesz-szavazók közül többen ragadnának fegyvert háborús helyzetben, mint az ellenzékiek közül.

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, Fidesz szavazók kétharmada (65 százalék), a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak a 44 százaléka, illetve közel ennyi (40 százalék) bizonytalan szavazó inkább harcolna a hazája érdekében. A választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak és bizonytalan szavazóknak az enyhe többsége (54-54 százalék), illetve tízből három (31 százalék) Fidesz szavazó azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

Amennyiben Magyarország megtámadna egy másik országot, akkor a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak túlnyomó többsége (93 százalék), tízből közel kilenc (85 százalék) bizonytalan szavazó, illetve a Fidesz szavazók háromnegyede (73 százalék) inkább nem harcolna egy ilyen háborúban.

Ha egy ilyen konfliktusra kerülne sor, akkor csak minden ötödik Fidesz szavazó (19 százalék), illetve a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak a 4 százaléka, illetve a bizonytalan szavazók szintén 4 százaléka fogna fegyvert.

Abban az esetben, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, tízből nyolc (79 százalék) Fidesz szavazó, a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak a többsége (54 százalék), illetve közel minden második (47 százalék) bizonytalan szavazó harcolna a hazája megvédéséért.

Minden második (50 százalék) bizonytalan szavazó, közel ugyanilyen arányban a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazói (45 százalék), illetve minden ötödik (18 százalék) Fidesz szavazó azonban inkább nem fogna fegyvert ilyen helyzet esetén – derül ki a felmérésből.

Fotó. Típusos magyar emberek



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2022.06.19. 09:30

    Ahh! Pullai elvtárs Publicus? 😉🤣😅😂

    A kétharmadot is pontosan megtippelte, annyira reprezentatív volt.
    Megvárjuk még Zavecz Tibit, aztán majd énekeljük, hogy a libernyák IS fegyvert fogott

    ” Tűzcsillagunk sugara árad a tájon,
    Zászlónk lobog vörösen újra a gyáron.
    Rendünket már védik a munkás kezek,
    Ma így teremt a népünk szebb életet.
    Te gaz cselszövő, aki ma éltünkre törnél,
    Rút áruló, szomorú rabságba dönt’néd,
    Pusztítanád, amit a nép alkotott,
    Megállj, a magyar munkás fegyvert fogott.”

    1
    2
  2. Névtelen
    2022.06.19. 12:37

    Megfogná a saját fegyverét és futna, mint Jellasics.

  3. Névtelen
    2022.06.19. 19:54

    „Abban az esetben, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, tízből nyolc (79 százalék) Fidesz szavazó … harcolna a hazája megvédéséért.” – Hogy van az, hogy mégis a Fidesz szavazók között vannak sokan, akik helyeslik Putyin háborúját, és úgy gondolják, hogy az ukránoknak nem kellene megvédeniük a hazájukat, hanem be kellene hódolniuk Putyinnak?

    • én
      2022.06.20. 12:51

      Hülye vagy fiam, talán előbb tájékozódnál a „háború” okáról.
      Évtizedek óta cukkolják az ukránokat az oroszok és persze a többi odacsatolt nemzetiség ellen. Orosz vonalon ezt megunták és önálló orosz államot alakítottak ki. Miután Vologya Ripacsszkíj elkezdte irtani a Donbaszi oroszokat, Putyin segítséget nyújtott. Ez kellett csak a világcsendőr Amerikuss Egybesült Állatoknak – okulva a semmitérő ’56-unkról – most valóban „segítenek”, nyomják a pénzt és a fegyvert. Amin persze hatalmasat keresnek… 😛

      1
      2
  4. Névtelen
    2022.06.20. 19:03

    Hagyjuk a hősi éneket! A magyarok többsége a tökét nézegeti, ha megtámadnak és agyonvernek mellette valakit az ómigránsok.

  5. Névtelen
    2022.06.20. 19:58

    Hol láttad a „magyarok többsége”-t kévében kötve?
    Bízzál bennük!

  6. Névtelen
    2022.06.20. 20:02

    Hülye vagy édes lányom (köztársasági elnök)
    A magyarok többsége az agresszort ítéli el
    akár orosz
    akár amerikai
    akár NATO ( Belgrád bombázása)

  7. Névtelen
    2022.06.21. 11:58

    Ja. Szegény ukránok azért tiltottak be mindent, ami orosz (nyelv, dal,írás, stb), hogy cukkolják az oroszokat . . .
    Gratulálok, hogy rátettek még egy lapáttal !
    Ez már kicsit NSDAP-s, fasisztoid gondolkodás.
    A nemzetiségi elnyomással hogy állnak ?

  8. Névtelen
    2022.06.21. 12:56

    Kreml: Putyin teljesen egészséges, a hétvégén hokizott
    (Tények.hu)

    • Névtelen
      2022.06.21. 13:46

      amíg mások a lövészárokban szenvednek, ez a rohadék veri a f@szát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük