http://Ez a különbség a független és a nem független sajtó között. Az egyiket a kampány végével a Reichspropagandaleiter der Fidesz egyszerűen lehúzza a listájáról, a másikat pedig nem tudja lehúzni, mert MÉG nincs rajta a listáján.

A Pesti TV-nél már léteznek jóval hatékonyabb, olcsóbb, pontosabb agitprop eszközök. Például ott vannak a kampány kazettás bombái, a Facebookon szórt, alaposan megboostolt megafonos videók. Pontosan lehet targetálni osztályra, korra, nemre, lakóhelyre, buborékra, és pusztít, mint a veszedelem. Nem is beszélve a járványügyi tájékoztatásra létrehozott lakossági levéllistákra kiküldött kampányanyagokról. A Pesti TV ezekhez képest egy kicsorbult szakóca volt. De nem csak a pártszolgálattal voltak gondok. Amit ígértek: fiatalos lendület, menő arcok, erős vélemények és könyörtelenség, és zokogva üvöltő, idegösszeomlás szélére sodródott liberálisok.

Ez alapján azt reméltük, hogy jön a Nap-keltébe csavart Anettka Space Projekt. Helyette mit kaptunk?

2020-ban kábeltévén megy egy műsor, amiben szalmabálákon, kocsikerekek között éjszakai Duna TV-tempóban beszélgetnek emberek arról, hogy a kormány stabilitást, szakmai tudást és erőt képvisel.

Eleve ki lehetett az a géniusz, aki Krokodilagynak nevezett el egy fiataloknak vagy bárkinek szóló műsort, mert (figyelem) egy Bruck Gábor nevű kampánytanácsadó egy Népszava-publicisztikában (!!!) egyszer krokodilagyúaknak nevezte a vidéki fideszes szavazókat?

 Erről a műsorról mindent elmond, hogy még coubot sem találtam belőle.

Szorgosan átnéztem, hogy hány felháborító, buborékszaggató botránya volt az elmúlt majd két évben a Pesti Srácokról elnevezett tévének. Leszámítva a gazdálkodási és a későn érkező fizetéssel kapcsolatos ügyeket, szinte semmit sem találtam. Tegye fel a kezét, aki akár egyetlen Pesti TV-s sztorira emlékszik!

Beleástam magam, és mindösszesen két ügyecskét találtam, amire felemelte a szemöldökét a sajtó. Egy alkalommal Gulácsi Pétert, a válogatott kapusát kommentelők mögé bújva hosszan buzizták, mert kiállt a szivárványcsaládok mellett: „Mi van, Gula, nemi szervet cseréltél az asszonnyal?”. Kis jóindulattal megadhatunk még egy esetet, amikor a Pesti Riporter műsorvezetője, Ferkó Dániel azzal a felütéssel indította a Lukácsi Katalinnal készített interjúját, hogy „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni a főnökének és önnek is?”.

Hát nem egy orgoványi erdő. A műsorvezető pár napra rá bocsánatot kért. A liberális vinnyogás ezzel le is lett csengetve. Bayer Zsolt ilyen petárdából hetente hármat eldurrant, és mennyivel erősebbet! A Pesti TV-nek ennyire futotta.

(Huth Gergely kedden optimista hangú nyilatkozatot adott a folytatásról, amiből kiderül, hogy a továbbiakban a Pesti Srácok lapot sem az ő cége adja ki, hanem a Mészáros és Vaszily-kör, az embereit vissza kell engednie a Hír tv-be, és a Fidesz médiapolitikájával kapcsolatban is önkritikát gyakorol.)