Skip to content

Joe Biden az orosz oligarchák elkobzott vagyonából kompenzálná

Joe Biden az orosz oligarchák elkobzott vagyonából kompenzálná

Az Egyesült Államok elnöke várhatóan egy, az ukrán hadsereg és Ukrajna gazdasági, humanitárius támogatásáról szóló törvényjavaslat-csomagot fog megküldeni a Kongresszusnak. Ebben rendeznék az orosz oligarchák lefoglalt vagyonának felhasználását.

Joe Biden amerikai elnök arra kéri a törvényhozó testületet, hogy szavazzák meg az ukrán hadsereg többmilliárd dolláros támogatását; a gazdasági és a humanitárius újabb segítségnyújtást Ukrajnának; illetve támogassák egy olyan hatósági szerv létrehozását, amely ellenőrizné, hogy a Putyin-közeli orosz üzletemberek betartják-e a rájuk vonatkozó szankciókat.

Biden szorgalmazza egy olyan protokoll kidolgozását is, amely alapján az orosz oligarchák elkobzott vagyonából segíteni lehetne az ukránokat az újjáépítésben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.04.28. 18:28

    Vigyázni is kell az ukrán nemzeti vagyon amerikai tulajdonosaira

    „Ennél jóval aggasztóbb az angolul land grabbingnek (magyarul talán „földrablásnak”) nevezhető folyamat. Ennek lényege, hogy idegen államok vagy cégek alacsony áron értékes termőterületekhez jutnak egy elmaradott országban, elsősorban a Globális Délen. Ezen fogalom alá a külföldiek által megvett vagy hosszú távon bérelt területek tartoznak.

    Az ezzel foglalkozó szervezetek szerint az utóbbi években mintegy 2 000 üzlet keretében több mint 66 millió hektár föld került így külföldiek ellenőrzése alá, használatába a világ minden táján.
    Az okok nyilvánvalóak: a növekvő népességű és jómódú országok így növelik ellátásuk biztonságát, illetve termelnek jövedelmet. A fenti terület felét három vevő: az USA, Kína és Kanada szerezte meg. Hasonlóképpen, a három legnagyobb eladó: Peru, Kongó és Ukrajna a felét képviseli a „piacnak”. Termőföldben szegény államok és a nagyspekulánsok figyelme ezért egyre inkább ezen terület felé fordul.”

  2. Névtelen
    2022.04.28. 21:25

    Nem értem, az amerikai politikájáját a Földanya áldozóknak, francia liberális elméletével a Nyomorultak könyv ismétlőinek. Erőszakosak és erkölcstelenek, Babylon római színét képviselik a vesztőjével a világnak. Soha nem lesz vége az erkölcstelenségüknek, nincsen ellenségük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük