Könnyebb a munka Makita fűnyíróval
lawn mower in the garden.

 

A Makita fűnyíró nemcsak megkönnyíti a fűnyírást, hanem élvezetessé is teszi azt. Ez miként lehetséges? Elég csak ránézni és jobban szemügyre venni a funkcióit, de a minőség sem elhanyagolható szempont ilyenkor.

Makita fűnyíró előnyös tulajdonságokkal

Mert nem is maga a fűnyírás az, ami sokunkat elrettent attól, hogy rendben tartsuk az udvart, a kertet vagy a ház előtti területet, hanem a fűnyíró állapota, minősége. Ami nehezen indul vagy állandóan leáll, nem úgy nyír, ahogy kéne, nehezen irányítható, azzal senki sem szeret dolgozni. Viszont egy prémium Makita fűnyíró nyomán nem marad más csak a gyönyörű gyep. Ezeknek a gépeknek az elsődleges előnye, hogy mindegy milyen árkategóriát választunk, nem kell attól tartanunk, hogy silány terméket veszünk meg.

Egy olcsó Makita fűnyíró ugyanolyan jó, mint egy drágább változat. De akkor miért vásárolnánk egy drágább gépet? Erre a válasz nem más, mint az, hogy az extra funkciók miatt.

Makita fűnyíró kiemelkedő extrákkal

Kezdetben csak a benzines gépekre volt jellemző az önjáró funkció, viszont manapság már ez az elektromos Makita fűnyírók esetében is elérhető. Profi választást jelent a nagyobb méretű kertekben, amivel jelentősen megkönnyíthető a fűnyírás.

Ha útban van a kábel, akkor érdemes egy akkus változat mellett dönteni, ami teljesítményben szintén nem marad el az elektromos változatoktól. Ezek a gépek ráadásul bárhol bevethetőek, mert nincs szükség fix áramforrásra az üzemeltetésükhöz. A csendes üzemű 36V-os változatok meghajtását két 18 V-os akku biztosítja. Bizonyos modellek akár mulcsozásra is alkalmasak, ami szintén egy kiemelkedő extrának számít a Makita fűnyírók esetében.

Hogyha az időtállóságot vesszük górcső alá, akkor ebben is jeleskednek ezek a masinák, mivel alapvetően nem igényelnek semmilyen karbantartást a tisztításon kívül. Ez főleg a szénkefementes motornak köszönhető, ami kiküszöböli az elektromos kisgépek eddigi legnagyobb gyengepontját.

Makita fűnyíró strapabíró kivitelben

Annak ellenére, hogy milyen kifinomult technológiával vannak felvértezve, mégis rendkívül ellenállónak számítanak a külső behatásokkal szemben. A Makita fűnyírókra jellemző a gyártó saját szabadalma, ami az XPT védelemben teljesedik ki. Ez egy olyan borítás a szerszámgépek és a kerti elektromos kisgépek esetében, ami dupla szigetelést biztosít, ezért ellenálló a porral és a vízzel szemben.

Összességében elmondható, hogy egy Makita fűnyíróval nem lehet mellélőni, hogyha szeretnénk egy olyan eszközt, amivel könnyű és élvezetes dolgozni a számos technológiai újításnak és az innovatív kialakításnak köszönhetően.