Corvette Stingray.- A rádiót is csak bajosan lehet állítgatni, cserébe két kapaszkodó is van, hogy a szerencsétlen utas ne essen ki az ülésből keresztgyorsulástól….

Amióta tizenéves koromban láttam Kusturica filmjét, az Arizonai álmodozókat, valahogy belém égett a kősivatag képe. Ördögszekerek, csupasz sziklák, fehérkés-vöröses kövek mindenhol, amit csak az ember el tud képzelni a filmes sablonokból.

Európában nem találsz ilyen helyet, de a civilizációhoz közel világszerte sem sokat.

Arizona, Nevada, Utah, az ország délnyugati része bőven el van látva sivataggal. Valahogy a szemem előtt volt, ahogy egy pazarlóan nagy motorú és erős amerikai izomautóban ülök és rombolok végig a töküres úton, ahol órákra tőled nincs senki, csak a szinte filmes kellékként arrafelé lébecoló, dögevő madarak.

És ez még a Grand Canyon kevésbé turistás része.

Van egy remek autóbérlős app, a Turo, gyakorlatilag a kocsik Airbnb-jeként működik: kiválasztod az autót, a tulajtól megkapod a kulcsot, majd az út végén teletankolva visszaviszed. Még pörgetni is élmény, nézni a lehetőségeket a napi 30-40 dollárba kerülő Toyotáktól a napi 1000 dolláros Ferrarikig.

Ezen az appon néztem ki a nap sztárvendégét: egy 6,2 literes, 460 lóerős Chevrolet Corvette Stingrayt. Hamisítatlan, mélyen fekvő amcsi sportkocsi. Semmi kényelem, semmi luxi fennhéjázás, ez az autó a teljesítményről szól. Annyira a vezetőre van kihegyezve a kocsi, hogy az anyósülésről még a rádiót is csak bajosan lehet állítgatni, cserébe két kapaszkodó is van, hogy a szerencsétlen utas ne essen ki az ülésből keresztgyorsulástól.https://forbes.hu/a-jo-elet/penztarcabarat-lelegzetelallito-europai-uti-celok/?utm_source=Forbes+Espresso+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=8d4795af8d-EMAIL_CAMPAIGN_5_19_2021_13_48_COPY_07&utm_medium=email&utm_term=0_5d6f550842-8d4795af8d-56945581&ct=t(N_COPY_07)