Most? Mikor

“Kinyitjuk az önkormányzatot!

Átalakítjuk és átláthatóvá tesszük a közgyűlés működését, helyreállítjuk a közérdekű adatok megismerhetőségét. Átláthatóságot biztosítunk az önkormányzati cégeknél, a város költségvetésében, a közbeszerzésekben. Valóban kereshetővé tesszük az összes önkormányzati nyilvános dokumentumot.

A közgyűlés rendszeresen be fogja számoltatni a Holding és tagvállalatainak vezetését a cégcsoport és az egyes tagvállalatok helyzetéről. Újra a közgyűlés és bizottságai fogják felügyelni cégeinket és a Miskolc Holdingot.

A városi közmédia a demokratikus közbeszéd és a várospolitika aktív fórumává kell hogy váljon, a valódi közszolgálati elvek szerint fog működni.

MISKOLC, AHOL JÓ ÉLNI
Miskolc fejlesztése közös ügyünk.

Várost tervezni ezentúl csak az itt élők, a helyben lakók bevonásával fogunk. Októbertől valamennyi nagyobb építési beruházás előtt bevonjuk a helyben élőket – nemcsak megkérdezzük a véleményüket, hanem figyelünk is arra.

Tizenéve nem indult Miskolcon belvárosi homlokzatfelújítási program. Most lesz!

Gyönyörű belvárosunk van, karban kell tartanunk. Elindítjuk a belvárosi épületek rekonstrukciós programját. A miskolciakkal közösen újratervezzük és megépitjük a város új főterét.

Sötétkapuból elég egy!

A belváros felújításának része kell hogy legyen a főutcával párhuzamos utcák megújulása is, nem beszélve a teljesen elhanyagolt átjárókról, kapualjakról.

Miskolci vállalkozásokkal közösen megkezdjük a történelmi Avas felújítását

A város feladata legfőképp az alapinfrastruktúra kiépítése. A borturisztikai hasznosítás kézenfekvő – 500 pince történelme, az önszerveződő alapú Borangolás sikere alátámasztja, hogy helyes az irány. Hogy milyen más turisztikai attrakció szükséges még? A közösségi tervezés és az itt lakókkal történő egyeztetés határozza majd meg, mit tegyünk.

Tervpályázatot írunk ki a romos Avas Szálló megújítására

A szakma bevonásával, a miskolciak véleményét kikérve, közösen eldöntjük, hogy mi legyen a romos Avas Szálló sorsa.

Tegyünk rendet Lyukóban, tegyük rendezetté Tetemvárat!”