Skip to content

Még jó, hogy nem esett le… Nukleáris fűtőelemeket szállító orosz repülőgép érkezett Pápára

Még jó, hogy nem esett le… Nukleáris fűtőelemeket szállító orosz repülőgép érkezett Pápára

Nukleáris fűtőelemeket szállító orosz repülőgép érkezett a pápai repülőtérre – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, megerősítve ezzel a szerdai híreket. Azt mondta, a Paksi atomerőmű működéséhez szükséges fűtőelemeket az elmúlt 40 év alatt végig Oroszországból rendeltük, ez most sem változott meg, a fűtőelemek szállítási módja viszont igen. Ezeket eddig vasúton hozták Ukrajnán keresztül, ám a háború miatt ezen változtatni kellett, így egy orosz gép Belarusz, Lengyelország és Szlovákia érintésével, légi úton szállította le a fűtőelemeket, ez a repülő szerdán délelőtt landolt a pápai repülőtéren.

A nukleáris energiával kapcsolatos árucikkek mozgatását jelenleg nem tiltják az Oroszországgal szemben életbeléptetett szankciók és bár az Unióban egy újabb csomag összeállításán dolgoznak, Szijjártó szerint Magyarország számára a nukleáris energia biztosítása vörös vonalnak minősül, így ha ezeket érintenék a korlátozások, azokat a magyar kormány nem szavazná meg. A külügyminiszter végül hozzátette, hogy a rezsicsökkentés védelme szempontjából Paks szerepe nagyon fontos.

Fotó: Archív



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.04.07. 10:55

    A madarak sem esnek le alvásközben repülve meg végképpen nem

    Csak a Bermuda háromszögben

  2. nn
    2022.04.08. 14:19

    Közben pedig jól bemérte a pápa környéki és a magyar légi-irányítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük