Skip to content

Az ukrán nagykövet szerint, ha fegyvert nem is, de sisakokat és golyóálló mellényeket küldhetne Magyarország

Az ukrán nagykövet szerint, ha fegyvert nem is, de sisakokat és golyóálló mellényeket küldhetne Magyarország

Putyin hadseregének tetteit pedig csak a nácik második világháborús tetteihez, Mariupol ostromát például Leningrád ostromához lehet hasonlítani – mondta kedden Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete a Móricz Zsigmond körtéren nyílt köztéri kiállítás megnyitóján, aki szerint a várost ugyanúgy blokád alatt tartják és éheztetik, lebombázzák a kórházakat, az iskolákat, anyákat és gyerekeket ölnek meg az orosz támadók.

Az RTL cikke szerint a nagykövet megköszönte Magyarországnak, a magyar népnek az eddigi szolidaritást és támogatást. Arra is kitért, nem érti, hogy miért vetődik fel még mindig az a kérdés Magyarországon, hogy magyar katonáknak kellene menni harcolni Ukrajnába.

Ukrajna nem kéri, hogy magyar katonák jöjjenek és helyettünk harcoljanak! Ezt nem kértük, és nem is kérjük

– mondta.

Nepop szerint Oroszország megállítása közös érdek, mert legközelebb a NATO-tagországoknak kell megállítaniuk őket. Ezért kérnek fegyvereket és más védelmi eszközöket. A nagykövet szerint, ha fegyvereket nem akarunk küldeni, akkor küldhetünk sisakokat és golyóálló mellényeket. „Akik közelebb vannak, azoktól több segítséget vársz” – mondta a nagykövet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2022.03.29. 22:20

    a német sisakokat is ócsároltátok

    akkor párnákat kértetek.

    3
    4
  2. Névtelen
    2022.03.29. 22:23

    A nagykövet asszony tökéletesen tud ártani Ukrajnának.

    Nem feledjük az első megnyilatkozásait.
    Most már maszatolhat

    4
    5
  3. Névtelen
    2022.03.30. 09:34

    Igazság szerint ezt a (hülye, követelőző picsát) nagyon nagy követelő asszonyalakút kellene (elküldeni) visszaküldeni az ukránoknak, hadd élvezzék.

    3
    4
  4. Ozzy
    2022.03.30. 12:38

    Választások után ki kell utasítani az országból.

    4
    2
    • Névtelen
      2022.03.30. 17:36

      No meg a Maki-Zacsi Pöcsöt is hazazavarni Amerikába.

      4
      3
  5. Névtelen
    2022.04.01. 19:43

    „Arra is kitért, nem érti, hogy miért vetődik fel még mindig az a kérdés Magyarországon, hogy magyar katonáknak kellene menni harcolni Ukrajnába.”
    Hogyhogy miért? Azért, mert így remekül tudja riogatni a Fidesz a nagymamákat azzal, hogy az ellenzék az unokáikat akarja elküldeni harcolni Ukrajnába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük