Kisbuszban mentették a kengurukat a lebombázott ukrán állatkertből

A Harkiv Ecopark egyik önkéntese a kisbuszában mentett ki nyolc kengurut a bombatámadásokat kapott állatkertből. A mentésről Olekszandr Feldman ukrán milliárdos, az Ecopark alapítója tett ki videót a Facebook oldalára. Ezen látszik, ahogy az önkéntes büszkén mutat a kocsija hátuljában, némileg megszeppenve utazó nyolc állatra. A kenguruk különböző fajokhoz tartoznak és kölykök is vannak köztük, a képek alapján viszont egészen jól viselték az utat.

A mentőakció tegnapelőtt történt, az állatok most önkénteseknél vannak, később pedig biztonságosabb városokba szállítják majd őket. Feldman szerint ez a nyolc állat most már biztonságban van, a park többi lakójának mentése folyamatosan zajlik.

A kelet-ukrajnai Harkivot ukrán források szerint folyamatosan lövik az orosz csapatok. A harkivi állatkert legalább egy gondozója meghalt az orosz támadások során, miközben az állatokat etette. A harcoknak a park több állata is áldozatul esett, szarvasok, nagymacskák, majmok pusztultak el a bombázások alatt. Olekszander Feldman a Facebookon viszont folyamatosan beszámol a sikeres mentésekről, például arról, hogy ezt a makákót is sikerült biztonságos helyre vinni a parkból, két társával együtt.