LKM. Mekkora  potencia?  Veres Pál és Kiss Jancsi egy platformon

Mekkora  potenciája van a Lenin kohászatnak?

A Diósgyőri Acélművek ipari hasznosítását célozza az a tanulmányterv, amit rövidesen az asztalra tesznek a Miskolci Egyetem szakemberei. Erről számoltak be a projektben résztvevők csütörtök reggel a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központban.

Számtalan előzetes egyeztetés volt már a témában az érintettekkel, cégvezetőkkel – elevenítette fel Veres Pál a közelmúltbéli állomásokat, egyúttal felhívta a figyelmet: a fejlesztéshez szükséges energiaellátási és infrastrukturális munkák a városrészre és Miskolc egészére gyakorolt hatásait is mérlegelni kell majd. – A jelenleg is ott lévő cégeken túl kulcsszereplő mindebben a szakmai tudásával koordináló egyetem – fogalmazott a városvezető, aki egyben az egyetemet fenntartó alapítvány kurátoraként is osztotta meg gondolatait.

– Az önkormányzat a legfőbb prioritásai közé emelte, hogy megoldást találjon a terület további hasznosítására. Ennek érdekében készítettünk egy felmérést, amely az épületek állapotát, tulajdonviszonyait és hasznosítási lehetőségeit tárgyalja. Jól látszik, hogy egy nagyon széles összefogással lehet csak előre lépni az ügyben. Nagy öröm számunkra, hogy megjelent a kormányzati szándék is – összegezte a polgármester.

– Ha projektcímet kellene adnom a fejlesztési tervnek, akkor azt mondanám, hogy „A miskolci ipar előmenetele a jövőbe” – kezdte beszédét Kiss János. A miniszterelnöki biztos szerint ahhoz, hogy a magyar gazdaság továbbra is azzal a lendülettel haladjon tovább, amivel jelenleg is tart, minden elrugaszkodási pontot meg kell keresnünk. Hozzátette: mindez alkalmas lehet arra, hogy a jövő iparágai – a jelenleg is meglévő vállalkozások mellett – Miskolcon is megerősödjenek.

A DAM kilátásairól és kiaknázásról volt szó

A sajtótájékoztatón elmondottak mentén még idén el fog készülni a teljes tanulmány.

minap.hu