Varga Judit cukiskodó propagandainterjút adott a Lángos TV-nek

„Varga Judit esete a francia nagykövettel és a sajtos tejfölös lángossal.” Ezzel a címmel jelentetett meg kampányra hangoló propagandainterjút Varga Judit igazságügyi miniszterrel a debreceni Lángos TV. Az interjút – amit a tárcavezető maga is megosztott Facebook oldalán – készítő Krecz Tibor olyan különleges és rendkívül érdekfeszítő kérdésekre kereste a választ a jogállamisági per árnyékában, minthogy hogyan telik a miniszter egy napja.

Varga pedig mosolyogva, készségesen válaszolta, hogy „szokás szerint felkeltem hat órakor, legalábbis csörgött az órám” – itt a riporter hozzáfűzte, hogy „hoppá!”, ezen azonban Varga nem akadt fenn. A miniszter elmesélte, hogy felkelti gyerekeit, „ipari reggeliztetést” rendez, majd iskolába vitte őket, napját pedig a francia nagykövetségen kezdte, ahol energiapolitikáról, jogállamiságról, illetve migrációról is beszélgettek.

Varga ezt követően elújságolta, hogy Debrecenbe ment („a kálvinista Rómába”), ahol átadott egy áldozatsegítő központot, majd elfogyasztott egy „iszonyatosan finom” ebédet is.

„Mi a gyógyszer a megzakkanás ellen?” – tette fel a kérdést a műsorvezető, mire Varga azt mondta, hogy „az élet élvezete, a tettvágy, a hazaszeretet, esténként a gyerekekkel szoktam nézni egy ilyen…” – Varga itt rendkívül élénken mutogatva próbálta elmagyarázni, hogy mit szoktak nézni, ám a műsorvezető nem hagyta neki, hogy elmondja, közbevágott, hogy „nem Netflixet”, mire Varga mosolyogva tudott kontrázni, hogy nem, tényleg nem Netflixet szoktak nézni.

Az interjúból azonban valódi újdonság – azt leszámítva, hogy Vargának van egy cukiskodó oldala is – nem derült ki. Az igazságügyi miniszter természetesen belerúgott egyet a 2010 előtti kormányokba: mint mondta, 2010 előtt nem a nemzeti érdek volt a központban, hanem az, hogy „hogyan merjünk kicsik lenni, hol kell aláírni, kövessük a németeket”. Varga szerint a Fidesz hatalomra kerülése előtt nem voltak jelen a kormány politikájában a nemzeti érdekek, sem igény arra, hogy ezeket bárki felismerje.

Varga az interjút azzal zárta, hogy egyelőre csupán április harmadikáig fókuszál, arra, hogy addig megtalálja a balanszot a gyermekeivel töltött idő és a kampány között, hiszen gyermekeiből meríti az erőt saját bevallása szerint. Végül – külön kérdésre válaszolva – elmondta, hogy a lángost fantasztikusnak tartja, a sajtos-tejfölös a kedvence, azonban még sajnos soha nem sütött.

A teljes interjú itt nézhető vissza: