Megjelent a magyar Forbes 100. kiadása, címlap-összeállításában száz selfmade magyarral
A 100. magyar Forbes, a 2022. februári szám címlapja.
Gyorsan összejött száz név a szerkesztőségben. Mire az év eleji szabadságból visszatértem, Zsiborás Gergő és G. Tóth Ilda gyakorlatilag a kész listával várt. Ha úgy nézem, nem meglepő, mire eljutottunk a 100. magyar Forbes-címlapig, ennél jóval több selfmade arccal találkoztunk. Aki nem olyan szerencsés, hogy ezzel keresse a kenyerét, azért meglepődhet. Tényleg ennyire sok selfmade arc van az országban? Ott, ahol nap mint nap jelennek meg hírek a mutyi, az uram bátyám, a rokonok, a haverok, a sápok, az elcsalt vizsgák világáról, tényleg ennyi saját jogon elért siker van? Tényleg.
A pohár valameddig (félig? negyedig? háromnegyedig?) még mindig telve.

Egy biztos, minél többen látják, hogy a teljesítményalapú siker 2022-ben is lehetséges Magyarországon, annál többen leszünk. A lista ötletét a 100. magyar Forbes címlap hozta, de azért nem bántuk, hogy a választási kampány elejére dobhatjuk be, hogy ellensúlyt állítsunk, és lehetőséget adjunk a fellélegzésre és feltöltődésre. Meg aztán mi lehetne ennél jobb dobbantó a magyar Forbes számára kilencvenkilenc címlap után és a következő száz előtt?

A friss számban G. Tóth Ilda a Batz cipő- és papucsmárka új húzásáról ír, amivel véget vetne a „nagymama papucsa” berögződésnek. A cég vezetője a Rekavago cipőmárkával és dizájnerével, Vágó Rékával fogott össze, hogy megalkossa, a trendi Batz papucsot.
Az Üzlet rovatban írunk még magyar márkák új terveiről, Bagi László a Mountexről és az általa felvásárolt Sandstone körüli újdonságokról hozott cikket. De itt van az egykori Profession.hu alapjait letevő Szelei Szabolcs is a lapban, őt Galavits Patrik kérdezte ki, hogyan hódítaná meg kávémárkájával Európát. A lap vége felé újra egészségbiztosításokról ír Fekete Emese (kinek, hol, mit érdemes), és Ács Gábor is beleveti magát a befektetési alapok világába, hogy nekünk elég legyen elolvasni őt.
Elővettük egy régi jó szokásunkat is. Melis Dóra bejárta a Rákóczi teret és környékét, így újra van Magyarország kedvenc utcái rovat a lapban. Ebből is látszik, érdemes optimistának maradni. A Rákóczi térről sem mondott volna senki ilyeneket tíz, tizenöt, húsz éve.
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2022 Forbes, All rights reserved.
Ez az Espresso, a Forbes rendszeres hírlevele

Címünk:

Forbes

Hajós utca 23

Budapest, HU 1065

Hungary

Add us to your address book

Adatvédelmi Tájékoztató
Megváltoztathatja beállításait ide kattintva, vagy leiratkozhat a hírlevélről.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy Ön jogosult arra, hogy az adatkezeléshez való hozzájárulását bármikor visszavonja, a hírlevélről való leiratkozás egyben – kizárólag a hírlevelek megküldése tekintetében-, az adatkezeléshez való hozzájárulás visszavonását is jelenti.

Adatfeldolgozó: MailChimp.