MZP az egyetemek alapítványi kiszervezését is törvénytelennek tartja…( Pali bácsi nem fog neki örülni)

MZP azt mondta a Partizánban.

Az állami vagyon és az egyetemek alapítványi kiszervezését is törvénytelennek tartja, mert csak fideszesek kerültek a fenntartó kuratóriumba. Azt mondta, ez a lépés bár formailag törvényes volt, de szerinte ami erkölcstelen, az egyben törvénytelen is.

Márki-Zay támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba. A jelenlegi helyzetben a NATO keretein belül minden segítséget megadna az országnak.

A miniszterelnök-jelölt arra biztatja a szavazókat, hogy a kormány népszavazási kérdéseiről szóló szavazólapot tépjék szét, ne vegyék fel vagy szavazzanak érvénytelenül, mert „fideszes aberrált kérdésekre nincs értelme válaszolni”. Hozzátette:

Ez a választás valójában egyetlen egy népszavazás lesz, Orbán Viktor sorsáról. Arról, hogy a bűnözők börtönbe fognak menni, vagy pedig tovább rabolhatják az országot.”

Márki-Zay huszadrangú kérdésnek tartja, hogy lesz-e közös köztársaságielnök-jelöltje az ellenzéknek, úgyis Novák Katalint választja meg a Fidesz márciusban. „Az én álláspontom az volt egyébként, hogy nem szükséges jelölni.” De végül megengedte a pártoknak, hogy jelöljenek, és minden bedobott nevet megszavazottA jelölt kérdését lényegtelennek tartja ahhoz képest, hogy április 3-án váltsák le Orbán Viktort. „Nem én vagyok az ellenzék” -mondta arra, hogy miért nincs erről egységes álláspont.

„Én nem egy olyan vezető vagyok, aki akár rá tudja, aki akár rá akarja kényszeríteni az akaratát a hat pártra.”