Skip to content

Öreg vendéglátós…Völner egyéni jelölt utódja diplomát lóditott és felkerült a NAV feketelistájára is

Öreg vendéglátós…Völner egyéni jelölt utódja diplomát lóditott és felkerült a NAV feketelistájára is

Szabad Európa: Völner egyéni jelölt utódjának is voltak furcsa ügyei

Erős Gábor többek közt felkerült a NAV feketelistájára is.

Feketén dolgoztatta egyik munkavállalóját Esztergom fideszes alpolgármestere, Erős Gábor – számolt be csütörtökön a Szabad Európa. Erős számára ez azért igazán kínos, mert a kormánypárt egyéniben őt indítja a térségben az országgyűlési választáson, ráadásul pont a nemrégiben korrupciógyanúba keveredő Völner Pál körzetében. A portál szerint Erős 2018-ban került fel a NAV azon listájára, amin közzéteszik azon vállalkozások listáját, amelyekről kiderült, hogy nem jelentették be alkalmazottjuk munkaviszonyát.

A Szabad Európa cikke szerint 1998 óta egyéni vállalkozóként vendéglátózik, ebben a minőségében bukott le be nem jelentett alkalmazottjával. A NAV határozatai két évig maradnak fenn a honlapon, így az Erőst elmarasztaló már nincs fent, a Szabad Európa annak archivált verziójára bukkant rá. A lap megjegyzi, hogy a listából nem derült ki, hogy Erős hány munkavállalóját nem jelentette be.

Erős Gábor 2019-ben szüntette meg egyéni vállalkozását, azonban ugyanebben az évben létrehozta családtagjaival a Gran Dervim Kft.-t, aminek fő tevékenysége szintén a vendéglátás.

Erős ugyanakkor nem csak munkavállalója bejelentésekor csalhatott a Szabad Európa cikke szerint. A politikus a 2014-es választások előtti bemutatkozásában azt írta magáról, hogy szakterületén diplomát szerzett, azonban diplomájának, vagy ilyen állításnak legutóbbi önéletrajzában már nyoma sincs, csupán annyi szerepel benne, hogy vendéglátó-üzletvezető végzettséget szerzett játékvezetői és fitneszszakedzői képesítései mellé. Erős Gábort hiába kereste a Szabad Európa, a politikus nem reagált a megkeresésekre.

Erős Gábor 2014 óta politizál a Fidesz színeiben Esztergomban, ebben az évben lett önkormányzati képviselő is. 2019-ben lett Hernádi Ádám alpolgármestere. Erős korábban labdarúgóbíró volt, Kassai mellett is megfordult asszisztensként, Bajnokok Ligája mérkőzéseken is részt vett.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük