Skip to content

A hullaházba küldik takarítani az ittas vezetőket

A hullaházba küldik takarítani az ittas vezetőket

Így próbálják rábírni őket arra, hogy soha többet ne üljenek befolyásolt állapotban a volán mögé.

A tajvani Kaohsziung városa új módszert talált ki arra, hogy az ittas vezetők elgondolkodjanak súlyosan gondatlan magatartásukon. A bűnösöknek mostantól temetkezési szalonokat kell takarítaniuk, hogy érezzék, milyen érzés a halál közelében lenni.

A múlt hónapban egy részeg sofőr által okozott szerencsétlenség rázta meg a város lakóit, az autóbalesetben egy családapa meghalt, három másik ember pedig megsérült. Az újabb incidens után a város polgármestere, Chen Chi-mai összehívta a kerületi ügyészséget, a Jogi Irodát, a Közlekedési Irodát és más érintett szerveket, hogy megvitassák, hogyan lehetne visszaszorítani az ittas vezetés miatt bekövetkezett közúti balesetek számát.

Végül az a döntés született, hogy a részeg sofőröknek büntetésként szociális munkaszolgálatot kell végezniük a helyi temetkezési vállalatoknál. A program már kezdetét is vette, néhány nappal ezelőtt 11 ember elment a helyi temetkezési irodába, majd órákon keresztül takarították a hullaházat, a hűtőegységet és a krematóriumot.

„Letöröltem a fagyasztó ajtaját, akkor gondoltam bele, hogy emberi holttestek lehetnek benne. Soha nem voltam még közel a halálhoz, és ez nagyon felkavaró érzés volt. A jövőben tényleg óvatosnak kell lennem, nem vezethetek többet részegen” – nyilatkozta az egyik ittas vezetéssel vádolt személy.

 

 

Yan Qingzhi polgári ügyekért felelős titkár elmondta, hogy a városi kormány szigorúan alkalmazza a zéró tolerancia elvét az ittas járművezetőkkel szemben. A hatóságok remélik, hogy a ravatalozók takarítása révén a szociális munkaszolgálatra küldött emberek véget vetnek az ittas vezetésnek és abban is bíznak, hogy a delikvensek ezentúl tiszteletben tartják mások életét. Az intézkedéstől az közbiztonság javulását is várják a városban.

A hírek szerint az első csoportba besorolt 11 személy mély megbánást tanúsított tettei miatt és megfogadták, hogy soha többé nem vezetnek részegen, vagyis kimondható, hogy a városvezetés számítása bejött, a különös program komoly lelkifurdalást okozott nekik.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.01.26. 06:11

    Sziasztok, kérdésem Rexetin 20mg gyógyszerről, tapasztalatok érdekelne ha szedte vagy ép szedi.

    • Névtelen
      2022.01.26. 09:49

      Szerintem te eltévesztetted a házszámot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük