A kozmetikai vegyiparból ismert orosz Arnest Group épít aeroszolos dobozokat előállító és töltő gyárat az alsózsolcai ipari területen.

Ezt jelentette be a fővárosban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú országgyűlési választókerület képviselője, valamint Alexei Eduardovich Sagal, az Arnest csoport elnöke.

 

A várhatóan 2023 augusztusában elkészülő gyár 256 új munkahelyet hoz létre, és – mint az Arnest Group első embere elmondta – a 16 ezer négyzetméteres, évi 300 millió darab terméket előállító üzemből szolgálják ki a nyugat-európai megrendeléseket. Az elnök elmondása szerint több lehetséges helyszín közül választották Magyarországot és azon belül a Miskolc melletti Alsózsolcát.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – többek között – arról szólt, hogy a 17 milliárd forint értékű beruházást a magyar állam 7 milliárd forinttal támogatja. Mint kiemelte, egy újabb olyan befektetésről van szó, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyét gazdagítja. Csöbör Katalin kiemelte, hogy ez a beruházás beleillik az elmúlt években elkezdett és részben be is fejezett olyan fejlesztések sorába – például az 30-as autópálya és az Y-híd -, amelyek a megye gazdasági erejét bizonyítják.