Skip to content

Viharos széllel indul a hét, kiadták a veszélyjelzést

Viharos széllel indul a hét, kiadták a veszélyjelzést

A széllökések 90 km/h-nál is erősebbek lehetnek.

Hétfőn a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, ami miatt citromsárga veszélyjelzést adott ki az Országos Meterorológiai Szolgálat (OMSZ). A legerősebb lökések általában 65-90 km/h között várhatók, de a Dunántúli- és Északi-középhegységben, illetve a Kisalföldön és az Alföld északi részén 90 km/h-t meghaladó szélre is számítani lehet.

© OMSZ

Az OMSZ előrejelzése szerint észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek rövid napos időszakok, határozottan estétől csökken a felhőzet északkelet felől. Délelőtt az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat, majd délutántól az észak felől érkező csapadékzónából zápor, hózápor több helyen előfordulhat. A csúcshőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük