Skip to content

Az agrárminiszter szerint az élelmiszerárstoppal üzennek a piacnak, hogy nem félnek meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem

Az agrárminiszter szerint az élelmiszerárstoppal üzennek a piacnak, hogy nem félnek meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem

 

Az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak – mondta az agrárminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány hat termék, vagyis a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-ételolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát a 2021. október 15-i szinten maximálja. Másnap a kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy a csirke far-hát árának is felső határt szabnak meg.

Nagy István az interjúban az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.https://hvg.hu/gazdasag/20220116_agrarminiszter_elelmiszerarstop_piacgazdasag



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2022.01.16. 16:49

    Ez a visszataszító köcsög is csak a führerét tudja majmolni.

    1
    1
    • Névtelen
      2022.01.16. 20:48

      „Ha a rezsiemelős, minimálbér-megszüntetős, fűszoknyás, pálmaágas „mucsai” kis Csau lesz jövő tavasszal a góréd, akkor csirkefarhátra sem fog telni neked.”

  2. X
    2022.01.17. 19:52

    Én kérném a füstölt szalonna, Medve sajt, őszibarack konzerv és a hurka árát is csökkenteni. Jelenleg 1690 Ft egy kiló hurka, 2700 Ft 1 kiló füstölt szalonna a Medve sajt árát 440 Ft-ról és az őszibarack konzervet 800 F t-ról 500 Ft.-ra csökkenteni. Előre is köszönöm.

    • Névtelen
      2022.01.17. 20:28

      „Megy a szőke nő az utcán, a kirakatokat nézegeti, és véletlenül beleesik egy nyitott csatornanyílásba. Nagy nehezen kimászik, és megjegyzi:
      – Még szerencse, hogy nincs rajta fedél, különben ki sem tudtam volna mászni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük