Miskolc. Az ünnepnapokon díjmentes lesz a parkolás, a két ünnep között viszont fizetni kell majd
A Városgazda tájékoztatása szerint az ünnepnapokon díjmentes lesz a parkolás, a két ünnep között viszont fizetni kell majd.

Változik a parkolás rendje a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken  – közölte csütörtökön a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. December 24-én szombatra vonatkozó parkolási rend lesz érvényben, azaz a díjfizetési kötelezettség 8:00-tól 13:00 óráig tart az alábbi területeken:

– Búza tér, Görögkatolikus templom, északi oldali parkoló
– Búza tér, Görögkatolikus templom, keleti oldali parkoló
– Zsolcai kapu páratlan oldal, az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig
– Szendrei utca
– Zsolcai kapu 1. előtti parkoló – Szendrei utca és Zsolcai kapu között található összekötő utca
– Búza téri piac nagyparkoló
– Szeles utca, Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza
– Hatvanötösök utca Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv
– Bethlen G. utca Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza.

Kiemelt közlekedési terület a Tiszai pályaudvar környéke, ahol december 24-én 8:00 órától 16:00 óráig áll fenn a díjfizetési kötelezettség. Az Európa téri, a Patak utcai, illetve a Hősök terei mélygarázsban az általános rend szerint kell a parkolásért fizetni.

Aztán december 27–31. között általános rend szerint kell fizetni a Városgazda üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban az .

Január 1-jén a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.

Parkolóbérletek

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Parkolási ügyfélszolgálati irodája (Széchenyi I. utca. 20.) december 24–26. között, valamint december 31-én zárva tart. A többi napon december 27-30. között az általános rend szerint lesz a nyitvatartás.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a jövő évi parkolóbérletek már kaphatók, a régi bérletek pedig január 10-én, illetve január 20-án járnak le. Részleteket a korábbi cikkünkben talál.