Skip to content

HA MINDENKI LEFOGYNA, A DIÉTAIPAR ÉHEN HALNA

HA MINDENKI LEFOGYNA, A DIÉTAIPAR ÉHEN HALNA

 Ő az első magyar dietetikus, aki az antidiéta-szemléletű Intuitív Étkezés módszerével – minősített tanácsadóként – dolgozik. Őt kérdezte Both Gabi arról, mit is jelent az IÉ a gyakorlatban.

 –

Both Gabi/WMN: Miért lettél dietetikus? Hol és mit kellett ehhez tanulnod?

Bodon Judit: Az alapvégzettségem közgazdász, gimnázium után a Közgázra mentem, ott végeztem nemzetközi kapcsolatok szakon. Ezt kiegészítettem egy jogi szakokleveles közgazdász posztgraduális oklevéllel is. A diploma megszerzését követő évtizedben dolgoztam kisebb cégeknél is, de dominánsan a közigazgatásban, projektmenedzsment feladatokkal, középvezetői beosztásban.

Mivel világéletemben „túlsúlyos” voltam, engem is elértek a különféle egészséges táplálkozás és fogyókúrás trendek. Bár akkoriban – ’90-es évek vége/2000-es évek eleje – még nem volt annyi tartalom az interneten, mint ma, az viszonylag gyorsan kiviláglott már akkor is, hogy hatalmas az egymásnak ellentmondó információk tengere. Ez egy idő után elkezdett zavarni (egyszer ez a diéta volt trendi, egyszer meg egy másik), és akkor úgy döntöttem, hogy nincs más út az „igazság” kiderítésére, minthogy kitanulom a szakmát. Kisebb-nagyobb kanyarok után végül megkezdtem tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem dietetika szakán, és 2012-ben diplomáztam.

Ami hobbinak indult, abból pedig szerelem lett, és nem volt kérdés, hogy ezen a szakterületen képzelem el a jövőmet.https://wmn.hu/wmn-life/56532-ha-mindenki-lefogyna-a-dietaipar-ehen-halna–interju-bodon-judittal-az-intuitiv-etkezes-hazai-szakertojevel



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük