Több mint öt hónappal a jogerősen kiszabott letöltendő szabadságvesztés után nem börtönben vagy börtönkórházban, hanem egy Békés megyei egészségügyi intézményben halt meg az a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő kötegyáni férfi, akit gyerekek ellen elkövetett szexuális erőszak miatt ítéltek el.

Még tavaly nyáron számolt be arról a Narancs.hu, hogy öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészég egy 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott. A vádiratban egyebek között szerepelt, hogy a férfi saját udvarára csalt és házában fajtalankodott egy 8 éves kisfiúval a román határ mellett található Békés megyei községben.

Megírtuk: az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. Az egyik fiúról a házban „lekerült” a nadrág. A nyugdíjas férfi fajtalankodott az akkor nyolcéves kisfiúval, akinek testvérével is próbálkozott. Nem sokkal később kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, igaz, amit a kisfiú állít. Anyja pedig azért is volt nagyon elkeseredve, mert félő, hogy fiában örök nyomot hagy az abúzus. „Nincsenek szavak arra, hogy mit érez egy olyan szülő, akinek gyermekét bántották” – nyilatkozta ekkor az anya a beol.hu-nak. Ezért a férfi rövid időre előzetes letartóztatásba, majd bűnügyi felügyelet alá került.

Újabb eset az ítélethirdetés előtt

Már a vádemelés után, de az elsőfokú bírósági ítélethirdetése előtt, 2020 decemberében az egykor rendőrként dolgozó férfi ellen újabb, kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja merült fel, amiért őrizetbe vették őt a rendőrök. Ekkor egy 14 éves fiút csalt a házába, simogatta, megpróbálta levenni a kabátját, de a gyerek ellökte magától és elfutott.https://magyarnarancs.hu/bun/nem-bortonkorhazban-halt-meg-a-pedofil-buncselekmenyek-miatt-elitelt-volt-rendor-244464