Skip to content

103 tengerészgyalogost rúgott ki az amerikai haderő, mert nem voltak hajlandók beoltatni magukat

103 tengerészgyalogost rúgott ki az amerikai haderő, mert nem voltak hajlandók beoltatni magukat

Az amerikai tengerészgyalogság 103 katonát bocsájtott el, amiért nem voltak hajlandóak beoltatni magukat a koronavírus ellen – írta meg a Politico. A tengerészgyalogság eddig 1007 katona esetében engedélyezett felmentést az oltási kötelezettség alól, 3144 – vallási meggyőződés miatt benyújtott – kérelem még elbírálás alatt áll.

Az amerikai hadsereg egyébként a nap folyamán jelentette be, hogy menesztett hat katonai vezetőt, köztük két zászlóaljparancsnokot amiatt, hogy majdnem négyezer, aktív szolgálatban lévő katona tagadta meg az oltás felvételét elrendelő parancsot. Mindemellett 2767 katonát megrovásban részesítettek, aminek nyomán bár tovább szolgálhatnak, de előléptetésre a jövőben már nem számíthatnak.https://hvg.hu/vilag/20211217_koronavirus_tengereszgyalogsag_oltas_kirugas



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2021.12.17. 06:29

    A teljes létszámot tekintve a 103 fő elenyésző.
    Amúgy meg minden más szar ellen meg be vannak oltva . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük