Skip to content

Tölgyessy Péter: A Fidesz már nincs középen, ez teszi lehetővé a leváltását

Tölgyessy Péter: A Fidesz már nincs középen, ez teszi lehetővé a leváltását
Budapest, 1990. május 3. Tölgyessy Péter, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) frakcióvezetõje (b) és Antall József miniszterelnök beszélget az ülésteremben az újonnan megválasztott Országgyûlés ülésén. MTI Fotó: Soós Lajos

Hideg polgárháborúról, magyar és világméretű szembenállásról, a jövő évi választás kilátásairól is beszélt Tölgyessy Péter a 444.hu-nak.

A szavazóközönség ellenzéki része már annyira dühösen utálja a Fideszt, hogy számára teljesen mindegy, hogy kire, de azt szeretné, hogy cseréljék le a kormánypártot – mondta el Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus a 444 podcastjában, ahol a 2022-es választás lehetséges kimeneteléről beszélgetett Uj Péterrel, a portál főszerkesztőjével.

A diskurzus onnan indult, hogy egyáltalán elképzelhető-e Orbánék bukása jövő tavasszal. Tölgyessy szerint – aki korábban arról beszélt, hogy a hasonló rendszerek sokszor saját elfáradásuk és/vagy a külső körülmények változása miatt szoktak bukni – elvileg elképzelhető, hogy választáson küldjék el a szavazók a Fideszt, ugyanis önmagában komoly változásnak minősül, hogy markánsan megjelent az ellenzéki szavazó, aki számára bármi jobb, mint a jelenlegi kormányt. Tölgyessy szerint az előválasztáson is az mutatkozott meg, hogy az ellenzékiek teljesen átléptek a pártokon, nem is utóbbiak csinálták meg az ellenzéki egységet, hanem a választók. Az alkotmányjogász úgy véli, az Orbánnal szemben álló pártok nagyon gyengék, de a közönség azt üzente meg nekik, hogy „halál fia”, aki nem fog össze, aki nem nyújt reményt a váltásra. Voltak, akik próbálkoztak valamiféle saját arcél felmutatásával, vagy akik kijelentették, hogy például Gyurcsánnyal nem hajlandók összefogni, de ha ezek kitartottak volna, az ellenzéki „vágy” teljesen elsöpörte volna őket.

A Fidesz már nincs középen, újra kétblokkrendszer van Magyarországon. Vannak, akik rajonganak Orbán Viktorért, és vannak, akik szenvedélyesen gyűlölik

– fogalmazott a politológus. Márpedig ez lehetővé teszi azt is, hogy a választáson vereséget szenvedjen a jelenlegi hatalom.https://hvg.hu/itthon/20211205_Tolgyessy_Peter_A_Fidesz_mar_nincs_kozepen_ez_teszi_lehetove_a_levaltasat



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.06. 10:13

    2021.12.06.
    489 másik személy már nem gépel…
    🙁

  2. Névtelen
    2021.12.06. 13:45

    Vagy Tölgyessy hülye, vagy ő nézi a tisztelt olvasót hülyének.
    A választók a választékból választanak. Nem ők tolták össze a baloldali pártokat, hanem azok saját hataloméhsége. A Fidesz pedig azért lett „nem középen”, mert a Jobbikot kicsinálta a saját pártvezetése, és átvitte balra. Ennek csak az első lépéseit tette meg Vona. Azután a pártvezetésre teljesen alkalmatlan Steinerék romboltak addig, míg végül megtalálták a legalkalmasabb figurát a Jobbik sírjának megásására Jakab személyében. Jakab Miskolcon nemzethy és szocialista megnyilvánulásaival hívta fel magára a figyelmet, imádott cigányozni. De mire Jakab felért a pártvezetői pozícióba (vagy inkább a Jobbik pártvezetői pozíciója lealacsonyodott hozzá), addigra Jakab feladta nemzethységét, ám megtartotta komcsi valóját. Így lett a jobbikból a jelenlegi legbalosabb párt.
    De úgy látszik, hogy hiba mutatkozik a balos számításba, és nem is egy.
    1. Az idő teltével egyre inkább megmutatkozik MZP alkalmatlansága a feladatra. Gyurcsánynéval való tévévitában Klára asszony már akkor felhívta a figyelmet, hogy MZP nem ura szavainak feszült viták alkalmával.
    2. Nem számoltak azzal, hogy a Mihazánk be fog jutni a parlamentbe, ami az oltás-nemoltás vita miatt egyre inkább biztosnak látszik, mivel egyedül a Mihazánk áll az oltást elutasítók oldalán.

    • Névtelen
      2021.12.07. 09:19

      Akkor még véletlenül sem a választási törvény nyolcszori módosítása tolta össze őket .Dehogy… Mi hazánk akkor fog bejutni a parlamentbe ha a fidesz átszavaztat rá. Csak a fiúk elszámolták magukat, mert sokkal melegebb lett a pite mint amikor még létrehozták és elkezdték pénzelni a mihazánkat.Szanyi, Volner dettó. Hagyják még habzani őket a választásokig aztán úgyis mennek a levesbe.

  3. repülő
    2021.12.06. 22:27

    Nem szeretném bántani Tölgyessyt, de most igaz, az üléspont határozza meg az álláspontot.

  4. Pucér Róbert
    2021.12.07. 09:00

    Tölgyessy is a Fidesz kifizetőlistáján van, az ő tenyerükből eszik.
    Akarmelyik youtube okoskodó tud ilyesféléket mondani.
    Mindegy, most ő is elbüfögte a tippjeit. Egy cikket megért.
    Reklámot lehet mellé rakni oszt jóvan.
    Ha kér krumplit álljon sorba érte.

  5. Névtelen
    2021.12.08. 13:32

    LÓF@SZÉRT MEG AMÚGY SE SZOKTAK . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük