Skip to content

Sírkővel üzentek a karácsony alkalmából fegyverrel pózoló republikánus képviselőnek

Sírkővel üzentek a karácsony alkalmából fegyverrel pózoló republikánus képviselőnek

 

„Boldog karácsonyt! Mikulás, kérlek, hozz lőszert” – írta a Twitteren Thomas Massie, az Egyesült Államok kentuckyi képviselője kísérőszövegként a család ünnepi fotójához, amelyen mindannyian egy-egy fegyverrel pózolnak. A képviselő a sajátos hangulatú képet ráadásul egy nappal a michigani iskolai lövöldözés után posztolta. Michiganben négy diák meghalt és heten megsebesültek, miután egy 15 éves fiú az apja fegyverével lövöldözni kezdett.

Az időzítés és az üzenet is nagy felháborodást váltott ki, több olyan szülő is felszólalt ellene, akinek a gyereke iskolai lövöldözésben vesztette életét. Fred Guttenberg, akinek a lánya, Jaime Parkland gimnáziumi 2018-as lövöldözésben halt meg, Thomas Massie Twitter-posztjára válaszolva két képet tett közzé: az egyik utolsó fotót, amely a lányáról készült, illetve egy képet a 15 éves korában elhunyt Jamie sírhelyéről. 

A republikánus párt több politikusa is elítélte Massie posztját, volt azonban olyan fegyverpárti képviselő, aki kijelentette: ilyen az igazi karácsonyi családi üdvözlet.

2020-ban csaknem 20 ezer amerikai halt meg fegyveres erőszakban – többen, mint az elmúlt két évtizedben bármelyik évben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük