Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elérkezettnek látja az időt, hogy a magyar végrehajtói szakma minden elemét a legalaposabb hatósági átvilágítás tárgyává tegyük.

A magyar végrehajtó kar a jogi rendszerünk egyik legkevésbé átlátható eleme. A mindennapok emberei számára ez a szervezet a legkevésbé sem a jogbiztonság, hanem a hatóságoktól való félelem szimbólumává vált. Az a tény, hogy a végrehajtói kar elnöke dermedt hallgatás közepette rács mögé került, az ISZOMM számára azt jelzi, hogy rettenetes nagy a baj.

A párt követeli, hogy az illetékes hatóságok haladéktalanul indítsanak átfogó vizsgálatot az elmúlt két évtized valamennyi végrehajtási ügyletével kapcsolatban, elsősorban annak kiderítésére, hogy a végrehajtott vagyontárgyak milyen mértékben kerültek a végrehajtók közvetlen, vagy közvetett tulajdonába? 

Az ISZOMM világosan szeretné látni a határokat a törvényt becsületesen szolgáló érdemes szakemberek és a joggal visszaélő tolvaj gazemberek között. 

A párt különösen aggályosnak tartja, hogy a devizahitelezés nevű nemzeti tragédia elmúlt két évtizedében családok tízezrei szenvedtek életre szóló, sőt ezrek életébe kerülő károkat, s ezzel folyamattal párhuzamosan egyes végrehajtói körök csillagászati vagyonokra tettek szert.

Eddig sok minden le volt fojtva, s a végrehajtók szinte érinthetetlenek voltak az erős páncéljaik mögött. A most ütött résen talán fény derülhet ennek a szakmának a feltételezett disznóságaira. Az ISZOMM kizártnak tartja, hogy a fej letartóztatása mögött ne húzódnának meg rendszerszintű szövevények.

Huszti Andrea

elnök