Jakab újra formában. Szájnyalogatózás, elmebetegezés, semmibe vett halottak – Orbánt kérdezték a Parlamentben

A jobbikos Jakab Péter jelzőzésekben és személyeskedésben gazdag azonnali kérdésében Orbánt azzal a 2008-as kijelentésével próbálta szembesíteni, miszerint „a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.” (A forint árfolyama a napokban történelmi mélypontra zuhant az euróval szemben.)

A miniszterelnök válaszában – hasonlóan a nap korábbi fideszes megszólalóihoz – válaszadás helyett a 2010. előtti baloldali kormányokat ekézte, akik elvették a 13. havi nyugdíjat és “devizahitel-csapdába csalták a családokat”.

Jakab erre a “papírkájából a száját nyalogatva” válaszoló Orbánról beszélt, akinek a hatalom “elvette a józan eszét”. Amire Orbán azzal vágott vissza, hogy a baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést és az ellenzék programja az áremelkedés programja. Annak ellenére mondta ezt, hogy épp most szabadult el az infláció igen rég tapasztalt mértékben. Talán emiatt fejezte be Orbán a válaszát azzal a poénnal, hogy “sajnos ön ide nem ülhet át”, mármint Jakab a fideszesek közé a parlamenti patkóban.

A következő ellenzéki kérdező az MSZP-s Harangozó Tamás volt, aki arról faggatta Orbánt, hogy normálisnak tartja-e, hogy a kormány inkább megsemmisített 5 milliárd forint értékű, kábé egymillió darab PCR-tesztet ahelyett, hogy ingyen odaadták volna mondjuk az iskoláknak.

Orbán erre előbb azt mondta, hogy “a PCR teszt semmin sem segít. Az oltás, az segít.” Majd arról beszélt, hogy a PCR teszteket tényleg megsemmisítették, de ez szerinte természetes, mert ilyen a készletgazdálkodás, a lényeg az, hogy minden védekezéshez szükséges dologból legyen elegendő.

Harangozó egyetértett azzal, hogy az oltás tényleg a legfontosabb. De szégyennek nevezte, hogy a velünk közel egyforma lakosságú Ausztriában harmad annyian haltak meg, például mert ingyenesek a tesztek.https://444.hu/2021/12/06/szajnyalogatozas-elmebetegezes-semmibe-vett-halottak-orbant-kerdeztek-a-parlamentben