Hétfőn született meg erről a döntés.

– Január elsejét követően is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát, erről állapodott meg Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere és Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

 

A rendelet komoly ellenérzéseket szült a miskolciakban, ezeket fogalmazta meg a Miskolcot vezető Velünk a Város frakció vezetése is, amikor múlt hét csütörtökön sajtótájékoztatón szólaltak fel az elkerülő fizetőssé tétele ellen. Simon Gábor frakcióvezető és Szilágyi Szabolcs, a megye 1-es választókerületének összellenzéki képviselőjelöltje egyenesen úgy fogalmazott, hogy „a sorozatos elvonásokat követően újabb, ezúttal karácsonyra időzített ajándékkal lepte meg a kormány a miskolciakat”. Környezet- és pénztárcakímélő megoldásnak találják az elkerülő utakat.

Kérték is, hogy az illetékesek vizsgálják meg annak a lehetőségeit, hogyan maradhat a továbbiakban is ingyenes az elkerülő használata.