Fuchs Yoshua, az EMIH miskolci rabbija. Mi hamarabb együtt terjeszthetjük a fényt ebben a csodálatos városban, Miskolcon!

Hanuka alkalmából gyújtották meg a Centrum elé kihelyezett óriás hanukia gyertyáit vasárnap délután. Az esemény a Sabbathsong Klezmer Band rövid műsorával kezdődött, majd előbb Köves Slomó, az Egyesület Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Fuchs Yoshua, a Miskolci Zsinagóga rabbija mondott ünnepi beszédet.

Fuchs Yoshua, az EMIH miskolci rabbija végül a hanuka ünnepe és a koronaírus-világjárvány összefüggéseiről beszélt. „Isten nem csak azokban a napokban tett csodákat, hanem most, ezekben a pillanatokban is. A görögök idejében a zsidók nem fejezhették ki magukat szabadon. A hanuka ünnepe ezen korlátozások alóli felszabadulást jelent. Sajnos ezekben a napokban is valamiképp hasonló korlátozásokkal kell együtt élni olyan értelemben, hogy nem lehetünk teljesen önmagunk és szabadok a koronavírus miatt. Hiszek benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen és jövőre már szabadon, korlátozások nélkül ünnepelhetünk. Bízom benne, hogy mi hamarabb együtt terjeszthetjük a fényt ebben a csodálatos városban, Miskolcon!” – jelentette ki.