Az „egér úti” vasúti átjáróban érdekesen működik a fénysorompó. Ezek mennek
Tanmese:
Szinte minden nap átkelek autóval ezen a szakaszon és sajnos már 3x éltem meg, hogy nem ment le a sorompó, nem jelzett a lámpa, amikor jött a vonat.
Egyik esetben a hosszú, belátható szakaszon félpályán megállt a vonat ( gyanítom látta a mozdonyvezető is, hogy bár már lassan odaért, de a kocsik még mindig jönnek-mennek az átkelőnél ), majd amikor én értem oda megálltam és farkasszemet néztünk, hogy akkor most mi legyen. Sajnálatos módon így is volt, aki nem adta meg a vonatnak az elsőbbséget és ennek ellenére ő még átcsusszant a szembeni sávból.
Amikor először hallottam, de még nem tapasztaltam ezt a hibát, úgy voltam vele, hogy tényleg lassan, körülnézve hatok át azon a szakaszon, mert nem lehet tudni, mikor jön úgy ki a lépés, hogy te leszel a vonat útjába. (Nem mintha a KRESZ nem ezt kérné, vagy éppen a józan ész ne ezt diktálná.)
Viszont nagyon sokszor megtapasztaltam ennek az ellenkezőjét is, hogy villognak és dudálnak, a haladás érdekében. ( Feltételezem, hogy se ész, KRESZ tudás nincs ezen személyeknél… )
Sose engedjétek, hogy más türelmetlensége legyen a ti vesztetek (a mozdonyvezető traumája és az utasok ijedtsége)!!!!
Inkább lassan de biztosan haladjatok, körülnézve, a saját szemetekre hagyatkozzatok és ne a mögötted türelmetlenkedőre vagy a rosszul működő sorompóra/lámpára. 🙏
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Kedves Olvasók!
Az „egér úti” vasúti átjáróban fokozottan figyeljenek, mert érdekesen működik a fénysorompó.