MISKOLC. INDULHAT A XANGA
A projekt szempontjából jelentős mérföldkő, hogy megkapták a jogerős építési engedélyt, ami alapján indulhat a beruházás – nyilatkozta a minap.hu-nak Herdon István vezérigazgató.

A fejlesztést – aminek első üteme várhatóan 2022 végére készül el – több ütemben valósítják meg. Először elkészül egy ötezer négyzetméter alapterületű ipari csarnok, kapcsolódó irodákkal. Az épület műszaki paraméterei multifunkciós hasznosítást tesznek lehetővé. Herdon István, a Xanga Investment and Development Group vezérigazgatója kiemelte, a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást követően a csarnok egyaránt alkalmas lesz termelő és logisztikai tevékenység végzésére. A fejlesztés során szem előtt tarják a környezettudatosságot, valamint energiahatékony megoldások – geotermikus energia felhasználása, korszerű hőszigetelő rendszerek – alkalmazását.

– Az első ütem megvalósítását követően a létesítmény 25-30 ezer négyzetméter nagyságúra bővíthető, ami egyrészt lehetővé teszi a már betelepült vállalkozások hosszútávú bővülését, illetve további vállalatok betelepülését – nyilatkozta Herdon István.